Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

10 tips for deg som vil starte nettbutikk

13.10.2013
av Preben Jensen

Dersom du ønsker å starte med netthandel bør du ha en forretningsplan og en klar profil på hva du ønsker å oppnå, hva ditt konsept er, og hvilke type kunder som er i din målgruppe. Nyetablerte bedrifter som ikke er på nett fra før, må tenke seg grundig om før de starter en nettbutikk. Det koster både tid og penger uten en skikkelig forretningsplan.

1. Pass på at nettbutikken din er brukervennlig. Sett kunden i fokus; hva er det de søker etter, hva er det de vil ha, og hva er det de ser etter?

2. Skal du drifte nettbutikken i Norge, er det en fordel at du bruker norsk tekst. Kunden har ofte større tillit til norske knapper, tekster og betalingsløsninger.

3. Har du et mindre budsjett bør du ikke fokusere for mye på nettsidens design i første omgang. Velg heller standardløsninger, og legg fokus og penger i å få trafikk til nettbutikken din. Det er liten vits med en perfekt nettbutikk designmessig, dersom du ikke har noen kunder.

4. Skap trygghet på nettsiden din ved å utforme gode kontakt og -om oss sider. Ved å bruke kjente logoer, merker og betalingsmuligheter kan du øke tilliten til nettbutikken. Dette er spesielt viktig å tenke på om du har en nettbutikk som ikke er så kjent fra før.

5. Sørg for at du har gode tekniske verktøy som gir deg oversikt over for eksempel lagerstatus, økonomi, og leveringstider.

6. Søkemotoroptimaliser nettsiden din. Det må være lett for kundene å finne fram til nettbutikken.

7. Tenk på hvordan du presenterer produktene dine. Det er viktig at kunden får nok info om produktets kvalitet, pris og nødvendig tilbehør, info om størrelser/ mål, og gjerne hva andre kunder mener om produktet. Gode bilder av produktet er også helt avgjørende.

8. Tilby flere betalingsalternativer. La kunden velge selv hva som passer best.

9. Velg en nettbutikkløsning hvor du har mulighet for å få teknisk support. Din jobb er først og fremst å selge. Ikke bruk unøvendig tid på serveroppsett og databaser.

10. Bruk sosiale medier. For eksempel Facebook og Twitter. Her kan du opprettholde gode kunderelasjoner.

Trenger du råd eller mer hjelp til å sette opp din egen netthandelsløsning? Ta kontakt med oss og vi hjelper deg i gang.

10 tips for deg som vil starte nettbutikk

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale