Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Jeg skal starte nettbutikk - hvilken nettbutikkløsning skal jeg velge?

31.05.2014
av Preben Jensen

Når du skal starte din egen nettbutikk må du først velge en nettbutikkløsning. Et kjapt Google-søk vil gi deg veldig mange alternativer å velge mellom. Av de mange nettbutikkløsningene som finnes på markedet kan man gjøre det litt enkelt å dele dem opp i to hovedgrupper - og i mangel av bedre ord så bruker vi de engelske begrepene: Hosted eller Self-hosted:

Hosted

Å bruke en Hosted løsning betyr i korte trekk at alt av programvare, produktbilder, kundeinformasjon og data ligger lagret hos en ekstern leverandør. Du kan tenke på det litt som å leie en leilighet. Du kan møblere og henge opp bilder på veggene, men du kan ikke male, rive ned vegger eller bytte ut apparater. Når det er på tide å bytte batteriet på røykvarseleren, så kommer det noen og gjør det for deg.
Eksempler på slike nettbutikktjenester er: Shopify, BigCommerce og MyStore.

Fordeler:

 • De fleste tilbyr god teknisk support
 • Du slipper å tenke på det tekniske
 • Raske og enkle oppdateringer
 • Som regel god sikkerhet
 • Ingen installering
 • Enkelt å komme i gang

Ulemper:

 • Liten eller ingen mulighet for egen tilpasning
 • Faste månedlige utgifter som aldri stopper
 • Noen tar også en prosentandel av salget ditt
 • Fart - ofte kan serverne være trege. Mange er plassert langt fra Norge
 • Vanskelig å bytte til en annen løsning senere
 • Begrenset utvalg av templates
 • Begrenset utvalg av betalingsløsninger for kundene dine


Self-Hosted

Å bruke en Self-Hosted løsning betyr at du leier et webhotell hos en ISP og installerer en nettbutikkløsning selv. Dette er mer som å eie et hus. Du kan legge til et nytt baderom hvis du ønsker, ommøblere når du vil og sette opp alt slik du selv ønsker, men hvis det begynner å dryppe fra taket må du leie inn noen for å fikse det for deg - dersom du ikke er så nevenyttig at du kan fikse det selv. Eksempler på gode self-hostede nettbutikkløsninger er: Magento, CS-Cart, OpenCart og Prestashop.

Fordeler:

 • Perfekt for deg som ønsker å skreddersy nettbutikken etter egne ønsker
 • Ingen faste månedlige utgifter
 • Ingen prosentandel av salget til tilbyderen
 • Legg til nye funksjoner når du vil
 • Gir deg full kontroll og eierskap
 • Skalerbar og som regel Open Source
 • Du kan velge en ISP fra Norge som gjør nettsiden din rask
 • Enkelt å bytte til en annen løsning senere
 • Design - Kjøp en template eller skreddersy utseende selv
 • Mobilvennlig - De fleste tilbyr templates/maler i responsiv design

Ulemper:

 • Mange av gratisalternativene tilbyr ikke support
 • Litt teknisk innsikt kan være nødvendig
 • Noe høyere inngangspris dersom du velger en betalt løsning
 • Du må selv passe på å oppdatere nettbutikken

Dersom du velger å gå for en self-hosted løsning er det en annen viktig ting å huske på: Med gratisalternativer som Magento og Opencart får du ikke tilgang til support. Dersom support er viktig for deg anbefaler vi CS-Cart. Nettbutikkløsningen CS-Cart er ikke gratis, den kjøpes for et fast engangsbeløp, men da vil du også alltid ha mulighet for å motta support.

Konklusjon

Å finne den rette nettbutikkløsningen er altså ikke gjort på et blunk. Kostnader er ett av aspektene, men ikke det eneste. Du må også finne den nettbutikkløsningen som er rett for deg, og som vil være det i årene som kommer.

Enten du går for en hosted eller self-hosted løsning så anbefaler vi at du ikke velger en døgnflue, men en som har vært i bransjen i lang tid, er respektert og trygg. Det viktigste er til syvende og sist at kundene dine har en hyggelig kjøpsopplevelse i nettbutikken din.

Jeg skal starte nettbutikk - hvilken nettbutikkløsning skal jeg velge?

Tre nye maler til nettbutikken din

10.05.2014
av Preben Jensen

NettXpress kan nå tilby installasjon av tre nye templates til CS-Cart fra Bugtreat. Dersom du kjøper CS-Cart Gull eller CS-Cart Platinum følger det med en valgfri template samt installasjon i pakken. Ta en titt på våre templatesider, og se om du finner en du liker.

De tre siste som er lagt inn er:

Optimoz
En mal som passer til salg av instrumenter, kameraer eller lignende.

Hawkstore
En mal som kan passe til salg av mote, skjønnhet, vesker o.l.

Cocokits
En mal som passer til salg av skjønnhetsprodukter, glitter og stas.

Se alle malene på våre templatesider.

Nye Maler templates til cs-cart fra Nettxpress

Gratis Chat program til nettbutikkløsningen din

09.05.2014
av Preben Jensen

Ønsker du å øke salget i nettbutikken din? Da anbefaler vi at du tar en titt på gratisprogrammet Pure Chat:

Pure Chat er en smart liten funksjon som kan plasseres nederst på siden i nettbutikken din, og som lar kunder chatte med nettstedet administratorer. Det en smart måte å få besøkende til å snakke med deg mens de er aktivt på nettstedet ditt. Funksjoner som dette koster vanligvis endel, men Pure Chat er helt gratis. Pure Chat er et produkt fra Axosoft, et programvareselskap fra Arizona. Axosoft fortjener kudos for å utvikle et så godt stykke programvare og for å gi det ut gratis.

Programvaren fra Pure Chat er skalerbar, gratis, reklamefri, robust og enkel å installere. Denne tredjeparts programvaren har også flere funksjoner enn mange av de betalte tjenestene den kan sammenliknes med.

Så dersom du ønsker å øke konverteringen i nettbutikken ved hjelp av god kundeservice kan Pure Chat absolutt anbefales. Har du en nettbutikkløsning fra NettXpress er det også enkelt å sette det opp. Alt du trenger å gjøre er å lime inn en liten kodesnutt i admin, og du er klar til å chatte med kundene dine. Du får også tilgang til en egen side hos Pure Chat hvor du kan endre innstillinger som språk, farger, ikoner m.m. Har du en nettbutikk så trenger du denne. Sjekk den ut.

Gratis Chat program til nettbutikkløsningen din

Twigmo 3.4 til CS-Cart er sluppet

08.05.2014
av Preben Jensen

Twigmo er en app som gjør nettbutikken din mobilvennlig. Nå er versjon 3.4 sluppet med noen etterlengtede forbedringer:

Fart
I Den nye versjonen er hastigheten økt betraktelig. Nettsidene du besøker lastes lynraskt - dette er gjort ved å forbede javascriptet og med bedre caching av nettsidene som lastes.

Ved å kjøre tester gjennom Google Page Speed lastes nå demosiden til SC-Cart superraskt og får en score på 91 av 100. Til sammenligning så får mobilsidene til Amazon og eBay henholdsvis 67 og 79 poeng.

Twigmo 3.4 til CS-Cart er sluppet

Fulls støtte for Google Analytics
I den nye versjonen er det nå full støtte for Google Analytics. Tidligere versjoner av Twigmo hadde også en slags støtte for Analytics, men de fanget da bare opp den første siden man besøkte. (fordi sidene lastes ved hjelp av AJAX uten å reloade hele HTML-siden). Nå fanges alle sider opp, og du vil få korrekt statistikk i Google Analytics.

Ny Twigmo mal - Frushop
Med den nye versjonen følger det også med en ny mal, tilgjengelig for plus-kunder. Som de andre malene, kan den enkelt installeres fra admin-menyen og den kan også redigeres med Malredigereren.

Twigmo 3.4 til CS-Cart er sluppet

Hvis du allerede bruker Twigmo vil du få en melding i Admin om at en ny oppdatering til den mobile nettbutikkløsningen din er tilgjengelig, og du kan installere den på et minutt eller to.

Nettbutikken er oppdatert til versjon 4.1.4

23.04.2014
av Preben Jensen

Nettbutikkløsningen fra CS-Cart og NettXpress er nå kommet til versjon 4.1.4. Dette er en mindre oppdatering, og består for det meste av små rettelser og forbedrringer, men den inneholder en veldig spennende nyhet: En innebygget responsiv mal til CS-Cart.

Nettbutikken er oppdatert til versjon 4.1.4

Det er mange responsive maler til CS-Cart på markedet, men dette er den første som leveres direkte fra CS-Cart, og den vil da ha fordelen av at den alltid er oppdatert til siste versjon. Denne malen vil mest sannsynlig også bli standardmalen når eventuelle nye oppdateringer kommer i fremtiden. Den nye malen i CS-Cart versjon 4.1.4 er foreløpig i beta-modus, så vi anbefaler ikke live-nettbutikker å bytte til denne riktig enda.

Nettbutikken er oppdatert til versjon 4.1.4

Oppgraderingen inneholder også en direkte kobling fra backend til CS-Cart Marketplace, noe som vil gjøre det langt enklere å kjøpe eller installere tillegg og maler til nettbutikken din.

En full liste over endringene i oppdateringen finner du her:

CS-Cart Marketplace er lansert!

11.04.2014
av Preben Jensen

CS-Cart Marketplace har vært tilgjengelig i en slags betaversjon en stund, men er nå endelig lansert for offentligheten. Her kan du finne noen skikkelige godbiter som vil gjøre nettbutikkløsningen din fra CS-Cart og NettXpress enda bedre. Du kan bla deg gjennom et godt utvalg av addons/tillegg, og det ligger også et godt utvalg av templates/maler på nettsidene. Mange utviklere har ikke lagt inn filene sidene enda, så utvalget vil nok bare bli bedre og bedre med tiden. Går du med tanker om å utvikle tillegg eller maler til CS-Cart selv, så er det mulig for alle å promotere produktene sine på nettsidene, men CS-Cart vil kontrollere at produktene dine holder mål. Ønsker du å bli utvikler finner du dokumentasjon til CS-Cart her:

CS-Cart Marketplace er lansert!

Gode grunner for å velge vår nettbutikkløsning

04.04.2014
av Preben Jensen

Vår nettbutikkløsning passer til nettbutikker av alle størrelser. Fra små enkle butikker til store virtuelle kjøpesentre med 100 000 varer og produkter. I nettbutikkløsningen får du 50+ betalingsløsninger, alle mulige slags fraktløsninger, ubegrenset antall produkter, samt full lagerkontoll inkludert i en og samme pakke. Vår nettbutikkløsning er en komplett løsning, som inneholder alt du trenger for å oppnå suksess på nettet.

Nettbutikken kommer også med massevis av salgsfremmnede verktøy som hjelper deg å få flere kunder til nettbutikken din. Du har støtte for nyhetsbrev og gavekort og du kan sette opp kampanjer på alle mulige slags måter.

Med nettbutikk fra NettXpress vil du også bli synlig for ulike søkemotorer da sidene er optimalisert på best mulig måte. Butikken er også rask og har utstrakt bruk av AJAX-teknologi for å gi en best mulig opplevelse for besøkende i nettbutikken din. AJAX-teknologi er kjent for å redusere tiden for lasting av sidene og gjør hele prosessen med netthandel raskere og mer praktisk.

Du har også mulighet til å utvide funsjonaliteten i nettbutikken din. Vår nettbutikkløsning er bygget på åpen kildekode og du har full tilgang til alle filer, slik at du enkelt kan installere en av de mange Marketplace som er tilgjengelig - mange av dem er også gratis.

Er du ikke overbevist? Bestill Nettbutikken - prøv den først 30 dager gratis og helt uforpliktende før du bestemmer deg om du vil betale. Vi tror ikke du vil angre.

Gode grunner for å velge vår nettbutikkløsning

Lekker design til nettbutikkløsningen din

03.04.2014
av Preben Jensen

I dag vil vi skryte litt av arbeidet til designerne hos 12leaves, som lager noen lekre maler/templates til nettbutikkløsningen NettXpress tilbyr. Så skal du starte nettbutikk, husk at du når ut til flere potensielle kunder med en nettbutikk som ikke bare er enkel og funksjonell - like viktig er det at designet ser innbydene ut.

12leaves lager sine maler uten å røre noe av kjernekoden i nettbutikkløsningen, det gjør det enkelt dersom du på et senere tidspunt skal oppgradere nettbutikken. 12leaves holder også malene sine oppdatert til siste versjon og du kan oppgradere malen gratis i seks måneder. Alle malene kommer med enkel dokumentasjon om installering samt informasjon hvordan du kan gjøre modifikasjoner i malene.

Besøk nettsidene til 12leaves og se om du finner en mal som passer til din nettbutikk. Ta kontakt med oss om du trenger hjelp med installeringen.

Lekker design til nettbutikkløsningen din

Start din nye nettbutikk med CS-Cart fra NettXpress

25.03.2014
av Preben Jensen

Skal starte nettbutikk, er CS-Cart den beste og kraftigste programvareløsningen som finnes på markedet i dag. Nettbutikkløsningen fra NettXpress og CS-Cart har alt du trenger for å starte en funksjonsrik nettbutikk.

Nettbutikkløsningen fra CS-Cart er bygget ved hjelp av åpen kildekode-teknologi som Smarty, MySQL og PHP. CS-Cart er anerkjent som enestående i sitt felt. Flere funksjoner har gjort dette mulig: én side utsjekking, innebygd mal-redigerer, for ikke å nevne den utstrakte bruken av AJAX-teknologi.

NettXpress er autorisert forhandler av CS-Cart i Norge og kan hjelpe deg å sette opp en velfungerende og lekker nettbutikk - uansett bransje og størrelse på butikken. CS-Cart fra NettXpress passer like bra for små nettbutikker som til store nettbutikker med over 100 000 produkter i katalogen. Velger du CS-Cart fra NettXpress som din neste nettbutikkløsning betaler du kun en gang, og du er sikret support - noe som ikke er vanlig fra andre nettbutikkløsninger av samme størrelse og kompleksitet.

Med CS-Cart fra NettXpress får du:

 • 100 % maldrevet nettbutikk
 • Enkel integrasjon for å matche dagens design
 • Enkel endring av design & layout med innebygde verktøy - ingen koding
 • Utstarkt bruk av AJAX-teknologi
 • Dedikert support
 • Innebygget lagersyring
 • SEO-vennlige adresser og egendefinere metakoder
 • Betal én gang, og bruk CS-Cart uten tidsbegrensning
 • 50 ulike nettbaserte betalingsløsninger
 • Gratis 30 dagers testversjon

Start din nye nettbutikk med CS-Cart fra NettXpress

Nettbutikkløsningen oppdateres til versjon 4.1.3

19.03.2014
av Preben Jensen

CS-Cart er nå oppdatert til versjon 4.1.3. Dette er en ganske liten oppdatering uten store nyheter og funksjoner. Oppdateringen tar stort sett for seg forbedringer og feilrettinger.

Har du en aktiv avtale vil du få beskjed i admin-delen av nettbutikken din innen en uke om at du kan oppdatere til siste versjon.

Du kan se en liste over alle endringene i den nyeste versjonen av CS-Cart på denne siden:

Nettbutikkløsningen oppdateres til versjon 4.1.3