Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Twigmo versjon 3.3 er her!

19.03.2014
av Preben Jensen

Twigmo er en programvare som gjør at nettbutikkløsningen din ser og fungerer best mulig på mobile enheter som smarttelefoner og nettbrett.

Nå er Twigmo kommet til versjon 3.3, og det er bl.a. inkludert to nye maler - Garments og GoMusic (tilgengelig for de som har plus-pakken).

Du kan se dem live på denne demo-siden:

Det er også rettet en del små feil og gjort noen forbedringer, så vi anbefaler alle som bruker Twigmo i nettbutikken sin om å oppgradere.

Du vil få en melding i admin-delen av nettbutikken din om at en oppdatering er tilgjengelig. Start oppdateringen, og resten fikses automatisk.

Twigmo versjon 3.3 er her!

Hva skiller vår nettbutikk fra de andre nettbutikkløsningene

11.03.2014
av Preben Jensen

NettXpress er autorisert forhandler av CS-Cart, som kanskje er den beste nettbutikkløsningen tilgjengelig på markedet i dag. Det er mange aktører å velge mellom og et mylder av ulike nettbutikkløsninger tilgjengelig på internett. Under skal vi forsøke å liste opp noen av grunnene til hvorfor du bør velge CS-Cart, og hvordan nettbutikken skiller seg fra mange av de andre nettbutikkløsningene som er tilgjengelig på markedet:

- Du kjøper CS-Cart med et engangsbeløp. De fleste aktørene på det norske markedet har faste månedlige avgifter. Når du har betalt engangsbeløpet for nettbutikken er lisensen din for evig og alltid.

- Nettbutikken installeres på din egen server. Ikke i skyen eller på en annen bedrifts lukkede server. Du vil derfor alltid ha tilgang til filer og databaser, og kunne gjøre de endringene du måtte ønske.

- Nettbutikken er bygget opp av 100% åpen kildekode. Det gjør det enkelt å gjøre endringer i den originale kildekoden eller å lage nye addons som kan utvide funksjonaliteten i nettbutikken din.

- CS-Cart brukes i dag på over 30 000 nettbutikker rundt om i verden, og har et aktivt forum og utviklermiljø, som hele tiden sørger for at programmet følger med på nye trender i markedet. Det betyr også at det er lett å få hjelp på forumet av eksperter, og at det er enkelt å få noen til å produsere en addon uten at det koster deg mye. Det er allerede mange hundre addons tilgjengelig til CS-Cart - og mange av dem er gratis.

- Hvorfor skal du velge CS-Cart når det til og med finnes gratis nettbutikker man kan laste ned fra nettet? Førs og fremst fordi CS-Cart er satt opp slik at alt er enkelt å forstå. Med andre løsninger som f.eks. Magento trenger du ofte en tykk manual for å gjøre selv de mest elementære oppgavene. Hos CS-Cart er brukervenllighet satt i høysetet. Med CS-Cart er du også sikret support hvis du trenger det. Gratisfunksjonen til Magento og flere andre tilbyr null support.
Med CS-Cart har du alltid tilgang til god kundesupport. Alle som kjøper CS-Cart gjennom oss får 30 gratis supportpoeng, som gir deg godt med gratis support fra spesialistene hos CS-Cart. Du kan også enkelt kjøpe nye supportpoeng dersom du trenger det. I tillegg har CS-Cart et fantastisk brukerforum hvor du kan søke eller spørre om hjelp om alt som har med CS-Cart å gjøre.

- CS-Cart har en egen API, som gjør at nettbutikken kan "snakke" med andre tjenester. Det gjør at det er enkelt å integrere programmet med f.eks. regnskapstjenester, nyhetsbrevtjenester, sosial nettverk m.m.

- CS-Cart er proppfull av funksjoner, og kan skreddersys slik at den passer akkurat dine behov. Like viktig er det at du også enkelt kan "skru av" alt det du ikke trenger, slik at det ikke er synlig for kundene dine. Hvis du bare selger til kunder i Norge, er det f.eks ikke nødvendig å tilby tysk språk og betalig i Euro. Selger du kun digitale nedlastinger trenger du ikke fraktestimator o.s.v. Ofte er det minst like viktig å skru av noen funksjoner for å gjøre handleopplevelsen for dine kunder best mulig.

- CS-Cart har vært på markedet i mange år, og er en stor og solid bedrift. Det betyr at vi kan forvente gode oppdateringer og support i mange år framover.

- Sist men ikke minst må vi nevne brukeropplevelsen for deg som administrator. Det er enkelt å redigere nettbutikken din. Programmet er bl.a. utstyrt med en «Blockmanager» og en «malredigerer», som gjør det enkelt å tilpasse design og stil på nettbutikken din. I tillegg er det selvsagt en fryd og behandle alle bestillingene du mottar.

Hva skiller CS-Cart fra de andre nettbutikkløsningene

Tips til deg som ønsker å starte nettbutikk

07.03.2014
av Preben Jensen

Nå er det enklere enn noengang å starte sin egen nettbutikk. Her får du noen tips om hva bør du tenke over før du setter i gang.

1. Hold fokus
Det er fort gjort å bli altfor opptatt av design og finurlige tekniske løsninger, og ofte glemmer man formålet, nemlig å selge varene dine. Husk at salg alltid må være hovedfokus.

2. Skaff deg domenenavn og webhotell
Nettadressen til butikken din bør være lett å huske, ukomplisert å taste inn og ikke minst relevant for produktene du skal tilby. Husk også på at det å drive en nettbutikk ikke er det samme som en blogg eller en enkel hjemmeside. Vi anbefaler deg å bruke et webhotell som alt du trenger av ressurser og verktøy for å drifte en nettbutikk. Vi anbefaler proISP.

3. Gode produktbilder
Uansett hva du selger er det viktig med gode produktbilder, og spesielt på nett der kunden ikke har produktet foran seg som i en fysisk butikk. Gode, profesjonelle bilder er derfor en avgjørende investering om du skal lykkes med netthandel. Her er en god guide fra wix.com.

4. Skap tillit
På nett er det viktig å skape en følelse av en trygg og pålitelig handel for kundene dine. Ved å utforme gode kontakt og -om oss sider, og ved å bruke kjente logoer, merkevarer og norske betalingsløsninger kan du øke tilliten til nettbutikken din. Dette er spesielt viktig å tenke på om du har en nettbutikk som ikke er så kjent.

5. Gjør det enkelt å handle
De beste nettbutikkene har kun noen få klikk fra kunden har bestemt seg for å handle til kjøpet er gjennomført. Gjør det så enkelt som mulig å handle og unngå lange og vanskelige skjemaer som må fylles inn.

6. Ha en god forretningsplan
Ha en klar profil på hva du vil, hva ditt konsept er, og hvilke type kunder du er ute etter. Nyetablerte bedrifter som ikke er på nett fra før bør tenke seg grundig om før de begynner med nettbutikk. Det koster tid og penger uten en skikkelig forretningsplan. Det kan også være lurt å ha gjort seg opp noen tanker om et budsjett på forhånd slik at det tidlig kan legges en realistisk plan for nettbutikken.

7. Søkemotoroptimaliser nettsiden din
Et av de store spørsmålene for alle som driver nettbutikk er: Hvordan skal de få kunder til nettbutikken? Sett deg inn i SEO (søkemotoroptimalisering) og forsøk å få linker til siden din fra andre nettsider som har høy score hos Google. Du kan også kjøpe SEO-tjenester eksternt, men dette er en suspekt bransje og ofte kan det gjøre mer skade enn nytte, så vær forsiktig. Det finnes svært få snarveier. Les mer om SEO på sidene til Bring.

8. Bruk fagfolk
En nettbutikk er mer enn en fancy nettside. Skal du lykkes på nett bør du bruke noen som vet hva som skal til. Vi i NettXpress hjelper deg gjerne på vei. Ta kontakt om du har spørsmål om oppsett av nettbutikk.

Tips til deg som ønsker å starte nettbutikk

Mobil netthandel - Twigmo 3 er lansert!

05.03.2014
av Preben Jensen

Twigmo er et valgfritt tillegg som tilbys av CS-Cart for å spesialtilpasse nettbutikken din for mobile enheter. Nå er Twigmo versjon 3 lansert, og den gir deg både bedre ytelse og raskere lasting av nettsidene. Den inneholder også en kraftig visuell redigerer som lar deg enkelt og raskt tilpasse den mobile nettbutikkens utseende, slik at den samsvarer med desktop-versjonen sin design.

Mobil netthandel - Twigmo 3 er lansert!

Nye avtaler og priser
Sammen med Twigmo 3-utgivelsen kommer det også nye priser. Den store nyheten er at det ikke lengre er antall produkter i nettbutikken som avgjør prisen på bruken av Twigmo. Det er nå funksjonene som skiller de ulike abonnementene. Vi er enige at dette er en mer rettferdig måte å gjøre det på. Det vil fortsatt tilbys en gratisversjon av Twigmo, så du trenger ikke oppgradere avtalen din, men vi anbefaler alle brukere å oppgradere til Twigmo 3 for å få med seg de nye funksjonene som er inkludert i programvaren.

Mobil netthandel - Twigmo 3 er lansert!

Bruker du Twigmo i dag vil du få en påminnelse i admin-delen av nettbutikken din om at en ny versjon er lansert. Du kan oppgradere enkelt ved et par tasteklikk.

Ved å klikke deg inn på tilleggs-siden din i CS-Cart hvor du blar deg fram til Twigmo-tillegget kan du ved å klikke deg inn administrere alt som har med hvordan nettbutikken din ser ut på mobile enheter å gjøre. Du kan også tilpasse Twigmo med farger, fonter, bakgrunner o.s.v. som du ønsker i nettbutikken din.

Husk at du også kan laste ned appen til Twigmo fra iTunes. En egen app for Android kommer i løpet av året.

Teknisk Support for CS-Cart

27.02.2014
av Preben Jensen

CS-Cart er en av et fåtall serverbaserte nettbutikkløsninger som faktisk tilbyr kundene sine teknisk support. Velger du en annen løsning som f.eks: Magento, Prestashop eller OpenCart er du overlatt til å søke rundt på nettet eller i diverse brukerforum for å kunne motta hjelp når du trenger det.

Supportkreddit

Når du kjøper en lisens for CS-Cart følger det automatisk med 30 supportpoeng du kan bruke dersom du trenger hjelp. Supportkreditten er en slags virtuell valuta og når du mottar hjelp fra CS-Cart Helpdesk trekkes det noen poeng fra kreditten din avhengig av hvor omfattende eller komplisert hjelp du mottar. Normalt trekkes det 5 poeng ved vanlige tekniske henvendelser. Dersom du mottar mer omfattende hjelp hvor det f.eks gjøres endringer på serverinnstillinger kan det trekkes 10 poeng. Dersom du rapporterer om problemer som skyldes bugs eller feil fra programvaren levert fra CS-Cart belastes ikke supportkreditten din.

Bruker du opp den opprinnelige kvoten på 30 supportpoeng er det enkelt å kjøpe nye, og det er ikke dyrt heller.

Her er prisene for kjøp av supportkreditt:
- 25 supportpoeng: ca. 390.-
- 50 supportpoeng: ca. 750.-
- 100 supportpoeng: ca. 1450.-

En av fordelene med denne typen support er at du ikke trenger et dyrt abonnement eller en løpende avtale for å være sikret support for nettbutikken din. Du betaler rett og slett bare for hjelp dersom du trenger det.

Vi vet at CS-Cart er en teknisk komplisert programvare i form av antall egenskaper, funksjoner og moduler som er inkludert. Det er derfor også laget detaljerte instruksjoner om bruk og konfigurasjon av nettbutikkløsningen, samt dokumentasjon på maler som brukes i programvaren og beskrivelser av tilleggsmoduler .
CS-Cart har også et aktivt forum, hvor nettbutikk-eiere kan kommunisere og hjelpe hverandre i spørsmål som har med drift av CS-Cart, og også andre temaer relatert til netthandel.

Teknisk Support for CS-Cart

Nyheter i versjon 4.2 av nettbutikken CS-Cart

21.02.2014
av Preben Jensen

Nå som versjon 4 av CS-Cart har blitt en funksjonsrik og stabil utgave er det på tide å fokusere på de små men viktige tingene. Og noe av det viktigste for oss som driver nettbutikk er synlighet hos søkemotorene og hvordan man fremstår i f.eks et Google-søk. CS-Cart kommer med noen etterlenktede og nyttige funksjoner i den neste store oppgraderingen av nettbutikkløsningen. Disse godbitene vil gjøre nettbutikken din enda mer brukervennlig og SEO-vennlig.

nyheter i versjon 4.2 av nettbutikkløsningen CS-Cart

Responsiv Design

Det finnes mange maler fra tredjepart som kan brukes for å kjøre CS-Cart i responsiv design, men nå vil CS-Cart også legge med responsiv design i de innebygde malene slik at nettbutikken din ser bra ut på skjermer av alle størrelser.

Google Rich Snippets

Du har sikkert sett de små bitene med tekst under Googles søkeresultat. De kalles "Rich Snippets", og de hjelper brukerne å forstå hva en bestemt nettside handler om og hvorfor det er relevant for ditt søk.

nyheter i versjon 4.2 av nettbutikkløsningen CS-Cart

Hvis du koder nettbutikken din på en bestemt måte, kan Google gå videre og skape et rikt tekstutdrag - en spesiell widget som viser detaljert informasjon fra siden din. For eksempel kan et søk mot en produktside inneholde omtaler og vurderinger.

Bedre SEO navn og regler

Hvis en vare i nettbutikken din har et bestemt SEO-navn, må dette navnet være unikt i hele katalogen og på tvers av alle typer elementer. For eksempel kan du ikke ha to underkategorier med samme SEO navn, selv om de er i forskjellige kategorier, fordi de resulterende nettadresser vil være unike (f.eks minbutikk.no/menn/bukser og minbutikk.no/kvinner/bukser).
Fra og med versjon 4.2 av CS-Cart, vil det være lettere å tillate dupliserte SEO navn, bare hele URL-en må heretter være unik.

301 Status side omadressering

CS-Cart 4.2 vil introdusere en enklere måte å flytte et produkt, kategori, eller en side fra en URL til en annen. Ved å bruke standard 301 HTTP-status, vil nettbutikken være i stand til å sømløst omdirigere en besøkende til den nye plasseringen.
Utfordringene knyttet til canonical URL vil også være en av forbedringene som er fikset i versjon 4.2 av nettbutikkløsningen CS-Cart.

Vi gleder oss til oppdateringen. Det vil sannsynligvis først komme en liten oppgradering av CS-Cart 4.1 før versjon 4.2 slippes til kundene. Vi tipper den er lansert i god tid før påske.

BuyShop - ny responsiv retina-klar CS-Cart-mal

14.02.2014
av Preben Jensen

Vi vil gjerne presentere en helt ny og lekker responsiv mal til nettbutikkløsningen CS-Cart. Malen er bygget opp i html5 og CSS og er spekket med lekre detaljer som integrerte slidere, store menyer utstrakt bruk av ajax og flere spesialbygde html-blokker. Ingen av filene til CS-cart blir overskrevet, så malen er helt oppgraderingstrygg. Prisen for malen er ca. 350.- kr.

Du kan lese mer og se en live demo av malen hos Themeforest:

BuyShop - Responsiv Retina-klar CS-Cart-mal

- Real Transformer which will satisfy everyone needs. Unlimited colours, backgrounds, fonts etc.

- Well structured and refactored code with useful comments. No core files changed

- MultiStore ready. You can save and configure predefined schemes and your own layouts

- Fluid grid system base on Bootstrap framework

- Included psd and html version.

- One click install including sample data

- Catalogue mode (without prices, buy now buttons etc.)

- Ajax add to cart Google fonts.

- SEO Friendly Design and Layout Structure.

- Cross browser compatibility ((Chrome, Safari, Firefox, IE 8 +)).

Installasjonsguide:

Innstillingsguide:

BuyShop - ny responsiv retina-klar CS-Cart-mal

Nyeste Produkter fra samme kategori - gratis tillegg

09.02.2014
av

Dette gratis tillegget til nettbutikkløsningen CS-Cart lister opp de nyeste produkter fra samme kategori etter popularitet på produktsidene dine.

Dette tillegget tilbyr også noen smarte premium-funksjoner. Besøk Hungryweb for å laste ned tillegget helt gratis.

 

Plasser nettbutikkløsningen din på Facebook

05.02.2014
av Preben Jensen

CS-Cart tilbyr nå en helt ny tjeneste for de som ønsker å plassere nettbutikkløsningen sin på Facebook. Ved hjelp av en app kan du plassere din eksisterende CS-Cart nettbutikkløsning rett inn på bedriftens Facebook-side. Alt du trenger å gjøre er å lime inn en enkel kode. Appen fungerer på samme måte som CS-Cart sin Widget Mode, som gjør at du kan plassere nettbutikkløsningen din på f.eks. en WordPress-side eller vanlige bedriftsider. Du limer rett og slett bare inn en liten kode og vips så har du hele nettbutikken din på Facebook, klar til å betjene nye kunder. Appen kan bestilles her:

Plasser nettbutikkløsningen din på Facebook

Du kan også teste en demoside her:

Unik nettbutikk forside

Din Facebook-butikk sitt utseende kan tilpasses helt etter dine egne ønsker. Bruk den vanlige layout-redigereren i ditt CS-Cart adminpanel for å arrangere og flytte blokker, og bruk malredigereren for å endre det visuelle uttrykket. CS-Cart 4.1.1 leveres også med en ferdig innebygd Facebook-mal for butikkforsiden som gjør at den passer helt inn med designet til det sosiale nettverket.

Plasser nettbutikkløsningen din på Facebook

Hvordan får jeg nettbutikken min på Facebook

CS-Cart sin Facebook App er tilgjengelig for en årlig abonnementspris på $90 per butikk. Du kan også få en gratis 14 dagers prøveversjon fra denne siden. Abonnementet må bestilles direkte fra CS-Cart. Du finner en detaljert oppstartsguide og lisensguide på denne siden. Appen følger gratis med i CS-Cart Mini.


Viktig: Bare CS-Cart med versjonnummer 4.1.1 og oppover kan bruke Facebook-appen. Merk også at butikkforsiden må være tilgjengelig via HTTPS på grunn av Facebook sitt regelverk.

Vil du installere en ny mal til nettbutikken din?

28.01.2014
av

Nettbutikkløsningen CS-Cart kommer med flere innebygde maler/templates, men det finnes også mange tredjepartsutviklere som lager skreddersydde templates til CS-Cart. Her ser du en video fra Bugtreat, som viser hvor enkelt det er å installere en ny mal til nettbutikken din: