Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Slik bruker du Theme Editoren i CS-Cart 4

09.09.2013
av

En kort video, som viser hvordan man bruker den nye Theme Editoren som ble lansert i CS-Cart 4. Du kan med dette verktøyet endre farger, fonter og bakgrunner på nesten alle elementene og modulene i nettbutikken din. Bruker du denne sammen med Block Editoren som ble introdusert i versjon 3 trenger du ikke kjøpe skins/templates fra tredjepartsleverandlørere. Du kan enkelt designe og utforme nettbutikken din selv - uten å skrive en eneste kode med hrml eller css.

 

QuickPay som betalingsmodul for CS-Cart

06.09.2013
av Preben Jensen

Det er sikkert ikke alle som kjenner til betalingsmodulen QuickPay, men hvis du ønsker et billigere altarnativ til DIBS og Nets for å kunne motta betaling via kredittkort som MasterCard og bankkort som Visa kan QuickPay absolutt være et godt lternativ. Prisen for QuickPay ligger nå på ca halvparten av hva du må betale for DIBS og Nets.

Vi har utviklet en egen modul som støtter QuickPay som betaling gjennom CS-Cart. Vi gjør oppmerksom på at du fortsatt må ha en avtale med en kortinnløser som f.eks Teller også med QuickPay - på lik linje med DIBS og Nets.

QuickPay er et sikkert valg til betalingsløsninger for nettbutikker. QuickPay fungerer med alle anerkjente kredittkort. Og utover det en lang rekke øvrige betalingsmetoder som fakturabetaling og PayPal.

Med en QuickPay betalingsløsning får du:

 • Gratis opprettelse
 • Adgang til alle vanlige betalingstyper med bare én løsning
 • Sikker online betaling med SSL kryptering og overvåkede servere 24/7/365
 • Enkel integrasjon til butikksløsningen med ferdige html-sjablon
 • Faste kostnader uten overraskelser
 • Mange funksjoner
 • Kort og rimelig oppsigelsesfrist - bare ved slutten av et kvartal
 • Garanti for løpende produktutvikling

QuickPay er en betalingsløsning, som gjør det mulig, enkelt og sikkert å integrere alle vanlige betalingskort med en vilkårlig side på internettet.

Quickpay håndterer transaksjoner for ~8000 kunder (mars 2012), og vil i 2012 håndtere betalinger for mer enn 6 milliarder danske kroner. Quickpay er dermed Danmarks 2. største betalingsgateway.

Serverne, som håndterer QuickPay, er plasert hos pil.dk, som gir deg størst mulig sikkerhet for dataene dine med overvåking hele døgnet, sikring mot virusangrep og backup linjer til internettet, sånn at dine kunder alltid får en rask og sikker opplevelse, når de betaler i din internettbutikk.

QuickPay som betalingsmodul for CS-Cart

Hva skiller NettXpress fra de andre nettbutikkløsningene

04.09.2013
av Preben Jensen

NettXpress er autorisert forhandler av CS-Cart, som kanskje er den beste nettbutikkløsningen tilgjengelig på markedet i dag. Det er mange aktører å velge mellom og et mylder av ulike nettbutikkløsninger tilgjengelig på internett. Under skal vi forsøke å liste opp noen av grunnene til hvorfor du bør velge CS-Cart, og hvordan CS-Cart skiller seg fra mange av de andre nettbutikkløsningene som er tilgjengelig:

cs-cart maler


 1. Du kjøper CS-Cart med et engangsbeløp. De fleste aktørene på det norske markedet har faste månedlige avgifter. Når du har betalt engangsbeløpet for CS-Cart er lisensen din for evig og alltid.
 2. CS-Cart installeres på din egen server. Ikke i skyen eller på en annen bedrifts lukkede server. Du vil derfor alltid ha tilgang til filer og databaser, og kunne gjøre de endringene du måtte ønske.
 3. CS-Cart er bygget opp av 100% åpen kildekode. Det gjør det enkelt å gjøre endringer i den originale kildekoden eller å lage nye addons som kan forbedre nettbutikken din.
 4. CS-Cart brukes i dag på over 30 000 nettbutikker rundt om i verden, og har et aktivt forum og utviklermiljø, som hele tiden sørger for at programmet følger med på nye trender i markedet. Det betyr også at det er lett å få hjelp på forumet av eksperter, og at det er enkelt å få noen til å produsere en addon uten at det koster deg mye. Det er allerede mange hundre addons tilgjengelig til CS-Cart.
 5. Hvorfor skal du velge CS-Cart når det til og med finnes gratis nettbutikker man kan laste ned fra nettet? Førs og fremst fordi CS-Cart er satt opp slik at alt er enkelt å forstå. Med andre løsninger som f.eks. Magento trenger du ofte en tykk manual for å gjøre selv de mest elementære tingene. Hos CS-Cart er brukervenllighet satt i høysetet. Med CS-Cart er du også sikret support hvis du trenger det. Gratisfunksjonen til Magento og flere andre tilbyr null support.
 6. Med CS-Cart har du alltid tilgang til god kundesupport. Alle som kjøper CS-Cart gjennom oss får 30 gratis supportpoeng, som gir deg godt med gratis support fra spesialistene hos CS-Cart. Du kan også enkelt kjøpe nye supportpoeng dersom du trenger det. I Tillegg har CS-Cart et fantastisk brukerforum hvor du kan søke eller spørre om hjelp om alt som har med CS-Cart å gjøre
 7. CS-Cart har utviklet en egen API, som gjør at nettbutikken kan "snakke" med andre tjenester. Det gjør at det er enkelt å integrere programmet med f.eks. regnskapstjenester, nyhetsbrevtjenester, sosial nettverk m.m.
 8. CS-Cart er proppfull av funksjoner, og kan skreddersys slik at den passer akkurat dine behov. Like viktig er det at du også enkelt kan "skru av" alt det du ikke trenger, slik at det ikke er synlig for kundene dine. Hvis du bare selger til kunder i Norge, er det f.eks ikke nødvendig å tilby tysk språk og betalig i Euro. Selger du kun digitale nedlastinger trenger du ikke fraktestimator o.s.v. Ofte er det minst like viktig å ta bort noen funksjoner for å gjøre handleopplevelsen for dine kunder best mulig.
 9. CS-Cart har vært på markedet i mange år, og er en stor og solid bedrift. Det betyr at vi kan forvente gode oppdateringer og support i mange år framover.
 10. Sist men ikke minst må vi nevne brukeropplevelsen for deg som administrator. Det er enkelt å redigere nettbutikken din. Programmet er bl.a. utstyrt med noe som kalles "Blockmanager", som gjør at du enkelt kan flytte rundt på de forskjellige elementene på nettsiden din. I tillegg er det selvsagt en fryd og behandle bestillingene du mottar.

Huskeliste for å starte nettbutikk

31.08.2013
av Preben Jensen

Går du med en drøm om å starte nettbutikk bør lese denne huskelisten:

Domeneregistrering
Som et norsk firma kan det være lurt og først og fremst henvender seg til det norske eller skandinaviske markedet, og da bør du benytte et norsk domenenavn (www.firmanavn.no). For å kunne registrere et no-domene må man ha et gyldig organisasjonsnummer i enhetsregisteret i Brønnøysundregisteret. Firmanavnet trenger ikke lenger å samsvare med domenenavnet. Velger du et .com-domene er ikke organisasjonsnummer et krav. Vi hjelper deg gjerne med domeneregistrering.

Webhotell
Dersom du ikke skal ha nettbutikken din i skyen, bør du ha et eget webhotell. Vi anbefaler denne løsningen for best mulig kontroll på nettbutikken din. Vi hjelper deg også med å bestille et passende webhotell.

Firmaregistrering
Firmaregistrering i enhetsregisteret eller foretaksregisteret i Brønnøysund er et krav for å kunne få et organisasjonsnummer.

Avtale om betalingstjeneste
Det er vanligvis Nets, PayEx og DIBS som er de mest aktuelle. Ditt firma må være registrert i Brønnøysundregisteret for at avtalen kan inngås. I tillegg må du ha en avtale med en kortinnløser som Teller eller en bank. CS-Cart har allerede integrert betalingstjenesten til DIBS i sin kildekode. Vi har også en egenutviklet modul som fungerer med Nets og i tillegg Klarna, dersom du ønsker det. Vi anbefaler også alle å ha PayPal som en alternativ betalingstjeneste.

Varelager for nettbutikk
Har du en god løsning for eget varelager, eller er de produktene du skal selge av den typen som raskt kan leveres fra leverandørens lager? Husk at kunder på Internett ofte forventer rask varelevering.

Salgsbetingelser for nettbutikk
Ved salg på nettet er du forpliktet til å opplyse om salgsbetingelser, og disse må samsvare med gjeldende lover og regler bl.a. om angrefrist, returrett etc. Forbrukerombudet har utviklet en standard mal du kan tilpasse til din nettbutikk.

Nettbutikkløsning
Vi anbefaler selvsagt CS-Cart, som den beste nettbutikkløsningen for deg som vil starte egen nettbutikk. CS-cart passer til både små og store nettbutikker, og er tilpasset norske forhold. Med CS-Cart fra NettXpress får du også dedikert support, og du slipper faste månedlige utgifter som enkelte andre aktører benytter. Med CS-Cart betaler du kun en gang, og nettbutikken er din for alltid.

Huskeliste for å starte nettbutikk

Skal du starte egen nettbutikk - møt CS-Cart 4

23.08.2013
av Preben Jensen

Går du med tanker om å starte egen nettbutikk. Eller har du en nettbutikkløsning du ikke er helt fornøyd med. Det er enkelt å komme i gang med CS-Cart, og det er også fullt mulig å eksportere din nåværende butikk til CS-Cart. Det har nå kommet en splitter ny versjon som gjør nettbutikkløsningen fra CS-Cart enda mer attraktiv for nettbutikkeiere i Norge.

Først litt fakta: CS-Cart er en kraftig nettbutikkløsning basert på åpen kildekode, og ble første gang lansert i 2004. I dag brukes løsningen av mer enn 30 000 nettbutikker. CS-Cart driftes på din egen server eller webhotell, som gjør at du har full kontroll på nettbutikken din. CS-Cart er utstyrt med moderne arkitektur på en solid og trygg plattform som tilbyr avanserte muligheter for å tilpasse et intuitivt grensesnitt og rik funksjonalitet. Hver nye CS-Cart-versjon kommer med en rekke forbedringer og nye funksjoner, som gjør butikkadministrasjonen enklere og mer effektiv.

Nå har CS-Cart lansert versjon 4 - og en rekke nye funksjoner er presentert. CS-Cart har blitt raskere, enklere å tilpasse og kraftigere enn noen tidligere versjon. Under presenterer vi noen av endringene som er gjort fra CS-Cart 3 til 4.

CS-Cart 4

Ny InstallererCS-Cart teamet har gjort installasjonsprosessen enda enklere. Nå består den kun av to trinn, hvorav den ene er å akseptere lisensavtalen. Rett etter at du har installert CS-Cart det vil være en mulig til å sette opp noen generelle preferanser ved hjelp av en enkel trinnvis installasjonshjelper.

Malredigering i sanntid


Revolusjonerende nye designmuligheter er mulig med den nye innebygde maleditoren. Nå kan du som nettbutikkeier enkelt endre farger, bakgrunner, fonter og logoer i sanntid. Den største fordelen er selvsagt at det er blitt så enkelt. Du trenger ikke å kunne en eneste kode med HTML eller CSS for å endre utseende på nettbutikken din.

CS-Cart 4

Bare gjør endringene og en forhåndsvisning viser resultatet direkte på butikksiden din. Du kan også endre blokkplasseringen på alle butikkens moduler med drag & drop - og du kan navngi og lagre maloppsett for fremtidig bruk.

Bruk fantasien og lag unike design ved hjelp av den brukervennlige WYSIWYG-redigereren.

CS-Cart Ultimate

Med CS-Cart Ultimate vil butikkeieren vil være i stand til å legge inn et ubegrenset antall produkter og kategorier, samt sette opp flere butikker - dersom det er ønskelig. Du kan selge tjenester, fysiske produkter, arangementer eller nedlastbare produkter. Du kan sette opp butikken din med flere språk, valutaer og produktleverandører. CS-Cart er optimalisert for kunder i Norge, ved at du kan sette opp fraktmetoder og sporing av leveranser for dine kunder fra f.eks MyPack, DHL, Bring og Posten, samt at du kan ta betalt fra leverandører som norske kunder kjenner til. Du kan f.eks bruke: DIBS, Nets, PayPal og over 50 andre betalingsløsninger.

Forbedret Adminpanel

Det å administrere butikken har blitt enda enklere med en ny design av adminpanelet, som er gjort mer intuitivt og brukervennlig. Menyer har blitt omorganisert for enklere navigasjon, og sidemenyene ble beriket med utvidet søkemulighet og ekstra funksjonalitet.

Full fart

CS-Cart 4Ifølge en fersk undersøkelse utført av Forrester Consulting, vil 40 prosent av kundene ikke vente mer enn tre sekunder på en nettside før de forlater den. Det er derfor gjort store forbedrelser i hastigheten til CS-Cart sammenliknet med tidligere versjoner, og sammenliknet med andre nettbutikkløsninger.

Du er velkommen til å prøve CS-Cart gratis i 30 dager. Liker du det du ser kan nettbutikken bli din for et engangsbeløp. Altså ingen løpende kostnader.

CS-Cart 4 - hva skjer videre

22.08.2013
av Preben Jensen

Siden utgivelsen av helt nye CS-Cart 4 har vi samlet en rekke tilbakemeldinger om de nyeste endringene i CS-Cart. I dag skal vi dele vår visjon om CS-Cart sin evolusjon og fremtidsperspektiver.

I dag

CS-Cart 4 har vært en viktig utgivelse og innfører noen nye viktige innovative funksjoner. Ikke bare er det et gjennombrudd for CS-Cart, men det vil også være et flaggskip for fremtiden innen netthandel.

For å holde tritt med tiden og skape et pålitelig grunnlag for fremtidig utvikling, har CS-Cart gjort noen drastiske endringer i kildekoden. Disse endringene vil være gunstige både for CS-Cart sitt utviklingsteam, som gir raskere utvikling med sterk bakoverkompatibilitet, og for alle som tilpasser CS-Cart etter sine egne behov eller skaper kommersielle add-ons og templates:

PSR som kodingstandard vil gi tredjeparts utviklere et kjent utviklingsmiljø, som gjør det lettere å forstå CS-Cart sin kjernefunksjonalitet for så å implementere denne i nye add-ons.

Den nye katalogstrukturen er mer logisk og lettere å navigere gjennom, og den nye tilnærmingen til nettbutikken vil tillate utviklere å lage svært tilpassede templates som vil fungere på tvers av fremtidige CS-Cart versjoner med minimale endringer.

Selvfølgelig er disse endringene betydelige, men de er nødvendige for å holde nettbutikkløsningen fra CS-Cart moderne og frisk. Ved å gjøre disse endringene nå, kan vi unngå å gjøre betydelige endringer i kjernen av programmet i fremtiden. CS-Cart vil være i stand til å utvikle seg elegant og levere bedre bakoverkompatibilitet i det lange løp.

cs-cart 4.0

Nå, la oss ta en titt inn i fremtiden og det neste store skrittet for nettbutikkløsningen CS-Cart (etter den kommende 4.0.1 versjonen)-versjon 4.1.

I morgen

CS-Cart ville aldri vært der de er i dag - med over 30 000 live nettbutikker uten et sterk og støttende fellesskap. Det å skape et inkluderende miljø for brukere, både eksisterende og nye, er en av de viktigste prioriteringene for CS-Cart.

For å få vårt fellesskap til å vokse og tiltrekke seg flere uavhengige utviklere, skaper CS-Cart også en helt ny markedsplass hvor tredjeparts utviklere vil kunne presentere og markedsføre sine add-ons, templates og alle ting CS-Cart kan tilby til et bredt utvalg av nettbutikkeiere.

CS-Cart API er nå introdusert i versjon 4.0.1, og vil selvsagt bli forbedret og videreutviklet i nye oppdateringer.

Med alle de nye endringene som blir innført i versjon 4.0 og 4.1, vil CS-Cart tilby bedre bakoverkompatibilitet, enklere oppgraderinger, og et stort åpent marked for tredjeparts utviklere.

Vi tror at CS-Cart har valgt den rette veien, og vi som CS-Cart-forhandlere, så vel som våre kunder, går en veldig lys fremtid i møte. Kom om bord!

Endre design av temaer/templates i CS-Cart 4

10.08.2013
av Preben Jensen

I den siste versjonen av CS-Cart (version 4), er det innført mange nye spennende funksjoner og forbedringer, inkludert en ny måte å tilpasse utseendet av nettbutikken din.

Her er en kort oversikt over CS-Carts nye tilnærming til din nettbutikks utseende.

Temaer og forhåndsinnstillinger

I CS-Cart 4, kan du enkelt endre utseendet på nettbutikken din ved å velge et tema og om nødvendig, tilpasse den etter dine preferanser.

Å velge et tema er veldig enkelt. Gå til: Design → Themes i ditt admin panel. På høyre side av denne siden, vil du se ditt aktive tema, forhåndsinnstillinger, og layout.

Endre design av temaer/templates i CS-Cart 4

Fra denne siden, kan du så gå direkte til den innebygde maleditoren.

Legg merke til at temaene er svært lett å tilpasse: klikk på Customice Theme knappen for å endre nettbutikken din favicon, bakgrunner, farger, fonter og mer i sanntid via den innebygde WYSIWYG Tema-editoren:

Endre design av temaer/templates i CS-Cart 4

Tema-endringene kan lagres som forhåndsinnstillinger. En forhåndsinnstilling inneholder alle endringer og kan gjenbrukes i fremtiden. Som standard har CS-Cart tre forhåndsinnstillinger tilgjengelig ferdig satt opp: Satori (standard) Ocean, og Wooden, du står fritt til å modifisere disse eller lage dine egne forhåndsinnstillinger basert på dem.

Endre design av temaer/templates i CS-Cart 4

Et par klikk på Install temaer fanen (under Design → Temaer i admin panelet) er alt som trengs for å installere et nytt tema i admin panelet. Foreløpig må du manuelt plassere et nytt tema i var / themes_repository katalog for å gjøre det installerbart, men det planlegges å tillate installasjon av nye temaer direkte fra CS-Cart marked.

CS-Cart 4.0.1 leveres med et enkelt tilpasses tema.

Layouter

Som med CS-Cart 3, i CS-Cart 4 kan du ordne blokkplassering for de ulike nettbutikkene du drifter med enkel dra & slipp under Design → Layouts. I den nye versjonen, kan oppsett bli navngitt, lagret for fremtidig gjenbruk, og lett endres på samme måte som forhåndsinnstillingene i temaer.

CS-Cart versjon 4 er lansert

07.08.2013
av Preben Jensen

CS-Cart 4 er endelig lansert, med mange nye funksjoner. Denne versjonen er kraftigere, raskere og lettere å tilpasse enn noen tidligere CS-Cart versjon.

Vi har allerede beskrevet noen av CS-Cart 4 sine funksjoner i tidligere innlegg som f.eks en helt ny sanntids layout-editor som gjør det superenkelt å designe din nettbutikk, kombinert med den allerede eksisterende Block-editoren. Det er også en ny innstallasjonsprosess, som gjør det enklere enn noen gang å installere CS-Cart på serveren din. I versjon 4 er det også en helt ny API, som gjør at CS-Cart enkelt kan "snakke" med andre nettjenester som tilbyr f.eks: faktura, frakt, e-post, helpdesk m.m. Adminområdet er også redesignet for enklere og mer logisk navigasjon.

Utgaver, moduser og Priser

Vi tilbyr nå CS-Cart 4 i kun en versjon. Tidligere var det flere versjoner å velge mellom og det kunne være litt forvirrende.

CS-Cart Ultimate erstatter CS-Cart Professional, og du kan kjøre denne som en enkeltstående nettbutikk. Dersom du ønsker å åpne flere nettbutikker kan du enkelt og greit bare kjøpe ekstra lisender til din CS-Cart Ultimate, og du kan drifte alle nettbutikkene dine fra samme adminpanel.

Det er som alltid en 30 dagers gratis testperiode. CS-Cart Ultimate versjon 4.0 koster nå 2300.- for en enkelt lisens. For en ekstra lisens er prisen 1500.- kr.

CS-Cart versjon 4

Twigmo til CS-Cart oppdatert

19.06.2013
av Preben Jensen

Twigmo er nå oppdatert til versjon 2.5. Twigmo er en gratis addon, som man kan velge å installere i CS-Cart, dersom man ønsker at nettbutikken skal vises best mulig på smarttelefoner som iPhone.

Versjon 2.5 av Twigmo er ikke en stor oppdatering - det er for det meste små rettelser og justeringer, men det kan uansett være lurt å oppgradere til sidte versjon, dersom du vil at nettbutikken din skal vises best mulig for de som surfer på en iPhone eller en annen smarttelefon. Du kan lese mer om endringene her. For en manuell oppgradering, følg denne guiden.

CS-Cart har samtidig annonsert at en ny template til Twigmo kommer i løpet av 2-3 uker.

Twigmo til CS-Cart oppdatert

Oversikt over addons og modifikasjoner til CS-Cart

12.06.2013
av Preben Jensen

Her er en god og lang liste som viser over 150 addons og modifikasjoner til CS-Cart fra forskjellige 3-parts utviklere. Du finner både komersielle og gratis addons på listen:

Listen er utarbeidet av en av brukerne på CS-Cart sitt brukerforum, og han sier han vil fortsette å oppdatere listen.

Vi regner også med at CS-Cart snart kommer med sin egen app-store når en stabil versjon av CS-Cart 4 er blitt tilgjengelig for nedlasting. CS-Cart 4 har som kjent en egen API, som gjør det langt enklere for utviklere og tredjepartsystemer og integrere addons til CS-Cart.

http://shikhar.me/list-of-third-party-cs-cart-addons/

Oversikt over addons og modifikasjoner til CS-Cart