Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Nivo Slideshow til nettbutikken din

18.10.2014
av

Nettbutikkløsningen fra NettXpress kommer ferdig levert med en roterende banner på til forsiden, men du kan også bruke bannere fra tredjepart, dersom du ønsker det. Nivo Slideshow er en populær bannerløsning med mange stilige funksjoner og overganger. Nå er det laget et tillegg, som gjør det veldig enkelt å implementere Nivo Slideshow i nettbutikkløsningen din. Tillegget koster ca. 160.- kr. og du kan bestille den fra cscart.biz.Nettbutikkløsningen fra NettXpress oppdatert

17.10.2014
av Preben Jensen

En ny oppdatering av nettbutikkløsningen vår er klar i dag. Vi har nå kommet til versjon 4.2.3. Dette er hva man kan kalle en mindre oppdatering, med hovefokus på forbedringer og rettelser, men noen nyheter er det selvsagt.

Nettbutikkløsningen fra NettXpress oppdatert

- Rutenettene i layoutvinduet er nå blitt fleksible, slik at du enkelt kan flytte dem med drag & drop.
- To nye maler er på plass: Brightness og MTronX - begge er selvsagt i responsiv design.

Nettbutikkløsningen fra NettXpress oppdatert

- I adminpanelet finner du nå en ny knapp: «På-siden innholdsredigering» - Du finner den under: Design/Maler. Den gjør at du enkelt kan redigere i teksten fra butikk forsiden din. F.eks. Priser, produktnavn, beskrivelser, knapper o.s.v. Noe som ofte vil være både raskere og enklere enn å redigere teksten fra adminmenyen.

Nettbutikkløsningen fra NettXpress oppdatert

- Nå kan dine kunder logge inn i nettbutikken din med sin PayPal-konto - takket være forbedringer i tillegget: «Sosial innlogging». Ved å logge inn med PayPal-kontoen vil også utsjekkingen fra nettbutikken være superenkel. Kundene trenger altså ikke å logge inn på nytt når de fullfører kjøpet.
Du kan se en liste over alle endringer og oppdateringer i nettbutikkløsningen fra NettXpress på denne siden.

Kort om nettbutikkløsningen vi leverer

09.10.2014
av Preben Jensen

NettXpress er autorisert forhandler av nettbutikkløsningen CS-Cart i Norge. Dette er en nettbutikkløsning som passer både store og små bedrifter da den er bygd opp med moduler som kan slås av eller på etter hvilke behov eieren av nettbutikken har.

Butikken er også open source og nettbutikkeieren har full tilgang til kildekoden - det innebærer at nesten alle slags funksjoner kan legges til butikken. NettXpress samarbeider tett med flere utviklere, så dersom du har spesielle ønsker for funksjoner som ikke er inkludert i standard oppsettet så kan vi fikse det. Ta i tilfelle kontakt med oss.
Selv om nettbutikkløsningen er teknisk avansert trenger du ikke være spesiellt teknisk for å bruke den i det daglige. Adminpanelet som er det viktigste verktøyet for eieren av butikken er meget lekkert designet og er enkelt og intuitivt bygget opp. Alt som har med den daglige driften av nettbutikken kan ordnes enkelt fra adminpanelet, ved hjelp av noen få klikk - inkludert design av nettbutikken.
Nettbutikkløsningen fra NettXpress installeres på ditt eget webhotell, noe som betyr at du har full kontroll over alt som har med nettbutikken å gjøre. Bruker du en nettbutikkløsning som er lagret i skyen får du ofte ikke tilgang til filene dine. Nettbutikker som er lagret i skyen har også som regel et løpende abonnement, hvor du betaler fra 500.- kr. og oppover per måned. Med nettbutikkløsningen fra NettXpress betaler du EN gang, og butikken er din for alltid. Altså ingen løpende utgifter. Husk at vi også tilbyr en 30 dagers gratis testperiode.

Design din egen nettbutikk

03.10.2014
av

Nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXPress er utstyrt med noen veldig nyttige designverktøy, som gjør at du kan tilpasse nettbutikken din helt etter dine egne ønsker. I adminpanelet har du to nyttige verktøy hvor du kan gjøre designendringer med noen få tastetrykk. Du trenger altså ikke å redigere kode i css for å tilpasse nettbutikkløsningen etter din smak.Mal redigerer

I designmenyen i adminpanelet finner du verktøyet «Visuell redigerer» under menyen «Maler». Her kan du laste opp dine egne logoer, endre farger, fonter og bakgrunner på nettbutikken din. Alt gjøres enkelt og greit med noen tastetrykk.


Layout rediger

I designmenyen i adminpanelet har du også et punkt som heter «Layouter». Her kan du flytte og bytte plass på alle mulige elementer eller bokser i nettbutikken din. Dette verktøyet kan kanskje se litt vanskelig ut til å begynne med, men når du ser hvordan det fungerer er det superenkelt.
Øverst på siden er det noen faner. F.eks. Homepage, Products og categories. Hvis du ønsker å redigere forsiden av nettbutikken din så klikker du på Homepage.

Alle sidene består av tre elementer. En Container, et rutenett og blokker. I containeren kan du plassere rutenett, hvis du vil at rutenettet skal dekke hele siden velger du en bredde på 16. Vil du at containeren skal dekke halve siden, setter du breden til 8 og velger om den skal sentreres til f.eks. høyre eller venstre. Til slutt trenger rutenettet innhold for at det skal bli synlig på siden din. Da bruker du blokker som plasseres i rutenettet.
En blokk kan inneholde hva som helst. F.eks. ren html-kode, bilder, annonser, produkter, søkefelt, menyer o.s.v.

Det geniale med disse blokkene er at de kan flyttes rundt i layouten med drag & drop. Du kan altså på noen få sekunder f.eks. flytte menyene dine fra høyre til venstre side av layouten.


Containere: Totalt 4 containere som rammer inn innholdet på siden din: Topppanel, header (topptekst), innhold og footer.
Rutenett: Hjelper deg å plassere blokker nøyaktig der du ønsker dem.
Blokker: Innholdsbokser som kan inneholde akkurat hva du vil. Blokkene er det eneste som er synlig på nettsiden din. Rutenett er ikke synlige.


Se på videoen under for å lære mer om hvordan layout redigereren fungerer:

Twigmo med nytt adminpanel

18.09.2014
av Preben Jensen

For de som ønsker en dedikert mobilversjon for nettbutikkløsningen sin, minner vi om at Twigmo 3.6 nylig er lansert til CS-Cart. Det er flere spennende nyheter i den siste verjonen:

Nytt admin panel

Den nye appen har nytt design og noen nye funksjoner: Dashboard med salgsstatistikk, tidslinjer og forbedret kundebehandlingssystem. Som før, gjør applikasjonen med multi-butikk-støtte at butikkens administrator både kan se og redigere ordre, produkter og kunder. Administratoren kan nå også motta push-varslinger om nye ordrer.
Appen er tilgjengelig for nedlasting fra Apples App Store og fra Google Play.

Nye maler

Twigmo 3.6 har en ny mal, som heter Softbox. Det er nå 9 forskjellige maler og velge mellom, og alle kan tilpasses og redigeres i etter dine ønsker.

Andre nyheter

  • Støtte for Windows 8
  • Støtte for bonuspoeng
  • Minneforbruk optimalisert (opptil 2 ganger mindre minne brukes nå i den mobile nettbutikken)

Oppdatering

Hvis du allerede bruker Twigmo 3.0 eller høyere, vil du få en påminnelse i Adminpanelet om at en oppdatering er tilgjengelig. Du kan starte oppdateringen fra din Twigmo tillegg-side. Resten skjer automatisk.

Google Analytics In Real Life - Online Checkout

06.09.2014
av

Shopping online is meant to be easy. Find out where your customers are "checking out" with Google Analytics.

Nettbutikken oppdatert til versjon 4.2.2

30.08.2014
av Preben Jensen

Nettbutikken CS-Cart fra NettXpress er nå oppdatert til versjon 4.2.2. Dette er en mindre oppdatering, som stort sett inneholder små forbedringer og rettelser av bugs.

Har du en gyldig lisens vil du få beskjed om oppdatering for nettbutikken din i admin-panelet i løpet av de nærmeste dagene. Du kan også laste ned hele nettbutikkløsningen fra en av produktsidene våre.
Hvis du ønsker å se alle endringer i den nye versjonen kan se hele listen her:

Hvordan legge inn bannere i nettbutikken din

30.08.2014
av

I denne korte guiden viser vi hvordan du enkelt legger inn nye bannere på førstesiden din. Start med å logge inn i admin panelet ditt:Check out How to Add and Edit a Banner on Your CS Cart Store by CSL Web Design on Snapguide.

Slik bruker du blokker i nettbutikken din

25.08.2014
av

For de fleste nettbutikkløsninger på markedet er det å forandre layout eller bytte posisjon på ulike elementer en ganske komplisert sak, og innebærer ofte å dykke langt inn i kildekoden til programmet. Med Nettbutikken CS-Cart fra NettXpress gjøres dette meget enkelt, ved hjelp av noen smarte innebygde layoutverktøy. Du kan enkelt sette inn f.eks egne bannere hvor du vil, og du har full kontroll over hvordan denne informasjonen vises i butikken din.

Når du logger deg inn i admindelen av nettbutikken din går du til: Design/Layouter - her blir du presentert med en side med mange grå bokser. Disse kalles «Blokker» og «Rutenett», og slik fungerer de:


Blokker

Blokkene er elementene som din nettbutikk er bygget opp av. Disse elementene kan f.eks være «Min konto», «valutaer» og «Søk». Altså de ulike elementene/menyene du finner på butikkforsiden din. Menyene vil variere etter hva du selger og etter hvordan nettbutikken er satt opp. En blokk kan enkelt flyttes rundt til et annet rutenett, hvis du ønsker å endre layouten på nettbutikken din.


Rutenett

Et rutenett hjelper deg å holde orden på dine blokker og den generelle layouten på nettsiden - de lar deg også lage kolonner og seksjoner. Du kan også legge rutenettene inn i hverandre slik at du kan lage mer kompliserte oppsett. En faktor å huske på når du oppretter et rutenett er at en blokk vil normalt ta hele bredden av rutenettet. Hvis f.eks. rutenettet er bare halve størrelsen av nettsiden din, vil ikke blokken bli større enn rutenettet den er plassert i. Full størrelse på et rutenett er alltid 16. Så dersom du ønsker en design på siden med f.eks en smal kolonne på den ene siden og en stor kolonne på den andre siden. Kan du lage et rutenett på 5 og en annen på 11. Dette vil da dekke hele siden, og du kan putte blokker som skal i sidemenyen inn i rutenettet på 5 og hovedinnholdet inn i rutenettet som er satt til 11.


Beholderen

Beholderen er området der både rutenettet og blokkene vil være plassert. Dette vil være grunnlaget for hvordan nettsidene vil bli seende ut. For eksempel, Header, Hovedinnhold og Footer er de grunnleggende beholderne som de fleste nettsteder bruker.
Nå som vi vet hva rutenett, blokker og beholdere er, la oss ta en titt på hvordan du legger dem inn i din nettbutikk fra NettXpress. Vi må alltid begynne med en beholder. For å sette inn en beholder gå til toppen av siden til høyre og klikk på det grå plusssymbolet. Dette bringer fram en popup om å lage en ny beholder. Husk at når du lager en beholder så må dette gjøres i den rekkefølgen du ønsker at de skal vises på nettsiden. Dette er viktig da beholdere ikke kan flyttes i etterkant slik blokker kan. Det samme gjelder for rutenett. Det er også lurt å gi både containere og rutenett et navn slik at det blir enklere å redigere i dem senere.
Så kan vi begynne å legge inn rutenett. Finn beholderen du nettopp har laget og klikk på det grå pluss-symbolet som vises når du ruller over beholderen. Du vil da bli gitt muligheten til å legge til et rutenett. Så vil du bli presentert med en pop-up som ligner på den forrige. Bestem hvor bredt du ønsker at rutenettet skal være, og hvor du vil at det skal være plassert i din beholder. Når du er fornøyd, klikk på «Opprett». Du vil nå se et rutenett i beholderen din.
La oss legge inn vår første blokk: Finn rutenettet som du nettopp har lagt til, langs den lysegrå linjen på bunnen av det er det et pluss-symbol. Når du klikker på denne, vil en pop up vises med tre kolonner, som inneholder en rekke ulike alternativer. Noen av disse alternativene vil kreve at du bruker en bestemt mal for dem, ellers vil de vises som en tom blokk på det aktive nettstedet.
Når du har valgt din blokk kan du nå flytte den rundt om nødvendig. Du kan også deaktivere rutenett, beholdere og blokker. For å gjøre dette, finn et element du ønsker å deaktivere og beveg musen over. Et lite strømsymbol vises på bunnen av blokken, rutenettet eller beholderen. Klikk på denne og elementet vil nå bli deaktivert. Husk at hvis du deaktiverer rutenett og beholdere, vil alle elementer som finnes på innsiden av nettet eller beholderen også bli deaktivert. For å aktivere dem igjen bare klikk på det samme symbolet.
Hvis du ønsker å fjerne et rutenett eller en blokk, beveg musen over den du ønsker å fjerne og klikk på søppelkasse-ikonet i høyre hjørne. Du vil bli spurt om du ønsker å slette blokken eller rutenettet permanent. Trykk OK, og nå vil du se at blokken eller rutenettet er fjernet. Husk at hvis du sletter et rutenett så vil du også fjerne alle blokkene inne i rutenettet. Beholderen er ikke så lett å fjerne for deg så du må sørge for at de er på riktig sted når du plasserer dem.
Alt som er igjen nå er å sjekke at oppsettet ser riktig på forsiden av nettbutikken din og at du er fornøyd med hvordan det ser ut.

Check out How to Manage Blocks in CS Cart by CSL Web Design on Snapguide.

Sett opp produktalternativer i nettbutikken

19.08.2014
av

Å legge inn produktalternativer i nettbutikken CS-Cart er enkelt. Du kan sette opp så mange alternativer og kombinasjoner du ønsker - f.eks. klesstørrelser eller farger. Alt gjøres enkelt i admindelen av nettbutikken, slik at kundene kan kjøpe akkurat det produktet de trenger.

Start med å åpne et produkt som trenger alternativer i admindelen, og klikk så på fanen: «Alternativer». Så klikker du på knappen: «Legg til alternativ» på høyre side. Her legger du til generell informasjon om produktet. F.eks. «Farge» eller «Størrelse». Det kan også være lurt å legge inn en liten beskrivelse, for å gi kundene best mulig informasjon om produktet.
Nettbutikkløsningen fra NettXpress gir deg mulighet til å vise prosduktalternativer på flere måter, men denne gangen skal vi bruke en rullgardinmeny eller dropdownliste. Husk også at navnet du gir til alternativet er hva kunden ser. Det kan f.eks. være: «iPhone 5C Gul».
Når du klikker på fanen: «Varianter», kan du legge til de ulike alternativene kunden kan velge mellom. Bruk pluss-tegnet til å lage flere linjer. Her skriver du f.eks: iPhone 5C Gul, iPhone 5C Blå, iPhone 5C Grønn o.s.v.
Her kan du også legge til om ett produktalternativ skal koste mer enn de andre. Det er også mulig å legge til vekt til produktalternativene slik at fraktprisene endres ved utsjekking. Ved salg av klær kan f.eks. en jakke i XXL koste mer enn den samme i Small.
Hvis du klikker på «Ekstra»-knappen har du også mulighet til å legge til unike bilder for hvert produktalternativ.
Husk, flotte bilder selger produkter. Folk vil være tilbakeholdne med å kjøpe dine produkter hvis bildene er uskarpe eller hvis de er veldig små. Nettbutikkløsningen vil automatisk endre størrelsen på bilder for miniatyrbilder, så du må sørge for at bildene dine er rene, klare og store. Dette vil stoppe dem fra å bli kornete og se dårlig ut. Vi anbefaler bilder i ca. 600x600 point i 72 dpi, men det er ingen fasit på dette.
Hvis du har flere tilgjengelige alternativer kan du også velge at de vises i en bestemt rekkefølge. For eksempel, hvis du selger en kjole, og du vil at det skal vise '8, 10, 12, 14, 16' o.s.v., må vi regne ut hvor mange produktalternativer du har. Si at vi har fem forskjellige kjolealternativer. Du vil se et felt helt på siden av hvert alternativ du har satt opp. Dette er posisjonsfeltet. Alt du trenger å gjøre er å nummerere alternativene dine f.eks fra 1-5, og de vises da i den rekkefølgen på produktsiden, som kundene ser.
Til slutt, for å publisere dine alternativer, må du trykke på knappen: «Opprett», nederst på siden, og så «Lagre og lukk» på produktsiden.


Check out How to Setup Product Options in CS Cart by CSL Web Design on Snapguide.