Follow us on Facebook and Twitter for more news and information about the online shop solution CS-Cart from NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Boilerplate: Minimalt med kode maksimal fleksibilitet

20.01.2016
by Preben Jensen

Vi jobber videre med å utvikle og forbedre de innebygde mobilvennlige responsive malene som finnes i nettbutikkløsningen. De som drifter store nettbutikker bestiller ofte spesialtilpasset design eller installerer tredjeparts maler å gjøre designet på sin nettbutikk unik. Og det er her problemene dukker opp for utviklerne: Å kode en ny designmal basert på de ferdige responsive malene, betyr at det første man må gjøre er å slette store mengder med kode. Vi ønsker å lette arbeidet for utviklerne, så vi presenterer nå malen CS-Cart Boilerplate, som har minimalt med kode, og som er enkel å utvikle videre.


Boilerplate: Minimalt med kode maksimal fleksibilitet

Hvordan jobbe med Boilerplate

Vi har kontaktet våre utviklingspartnere og bedt dem om å gi oss tilbakemeldinger på hvordan det er å jobbe med designet på CS-Cart sine innebygde maler. Vi har så analysert tilbakemeldingene og skapt Boilerplate-malen, som kan brukes som et rammeverk for oppbygging av nye unike designmaler.

Boilerplate bruker Bootstrap 3.3.5-an HTML, CSS og Javascript-rammeverk som utviklere kan bruke som grunnlag for å skape nye responsive maler.

Bootstrap er lett å jobbe med fordi du kan bruke flere titalls forhåndsbygde komponenter som nedfellsmenyer, navigasjon, knapper og andre grensesnitt-elementer. Ingen dyp kunnskap om HTML, CSS eller Javascript kreves. Bare copy-paste de ferdiglagde kodene og du er i gang.

Bootstrap er åpen kildekode og tilgjengelig på GitHub.

Boilerplate-malen støtter både Glyphicons, som kommer med Bootstrap, og ikoner fra Font Awesome.

Boilerplate har ca 1000 linjer med CSS-kode. Til sammenligning så har de responsive malene rundt 11 000 linjer med kode. Mindre kode betyr mindre arbeid.
Antallet malfiler er redusert med 131 filer sammenlignet med de responsive malene.

I motsetning til de responsive malene, som bruker et rutenett på 16-kolonner, har Boilerplate et mer vanlig 12-kolonners rutenett.


Planer for fremtiden

Etter utgivelsen av Boilerplate, vil vi fortsette å justere og forenkle malen. Her er litt om hva vi planlegger å forbedre fremover:

Gjennom hele malen, vil du være i stand til å overstyre og lagre innstillinger i malens manifest.json fil, du kan f.eks. endre produktsidemaler, miniatyrstørrelse, antall layoutkolonner, og mye mer.

Vi skal bearbeide Javascriptet ved å forenkle det og slette overflødig kode. For eksempel vil jQuery UI bli helt fjernet.

Vi skal redusere mengden av CSS-kode som utviklerne må endre under malutvikling og forenkle malenes logikk.

Du er velkommen til å laste ned Boilerplate-malen. Vennligst test den, og rapporter om problemer - hvis du finner noen.
Fortell oss hva du synes om den nye Boilerplate-malen i forumet. Vi setter stor pris på din tilbakemelding!

Comments

No posts found

Write a review