Follow us on Facebook and Twitter for more news and information about the online shop solution CS-Cart from NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Bruk mobilvennlige maler i nettbutikken din

29.07.2015
by Preben Jensen

Tidligere i år oppdaterte Google sine algoritmer for mobile enheter. Disse favoriserer mobilvennlige nettsider når en bruker søker med en smarttelefon.

Nettsider og nettbutikker som ikke er mobilvennlige vil derfor ha problemer med å komme på førstesiden av Google ved et søk. Førti prosent av alle nettsider var ikke klare for endringene fra Google og startet raskt å miste trafikk fra smarttelefoner. Journalister og bloggere refererte til hendelsen som «Mobilegeddon».
Hvorfor mobilvennlige sider er viktig
Bruk av responsiv design er den vanligste måten å gjøre nettbutikkløsningen mobilvennlig. På en mobilvennlig nettside, vil menyer, knapper, bilder og bildetekster alltid matche skjermen til den mobile enheten som brukes.
En berøringsskjerm er mindre nøyaktig enn den vanlige musepekeren på en stasjonær maskin. Hvis et nettsted ikke er responsivt, vil en bruker med smarttelefonen bruke mye tid på å klype og zoome for å lese innholdet. Jo flere handlinger en bruker må utføre, jo mindre tid vil brukeren ønske å bruke i nettbutikken. Resultatet er at brukeren forlater nettbutikken uten å handle.
Unngå Mobilegeddon med responsive maler
De innebygde responsive malene gjør at din nettbutikkløsning fra NettXpress ser bra ut på hvilken som helst enhet. Alle de innebygde designmalene som følger med i nettbutikkløsningen vi tilbyr er responsive. Designendringene som du gjør via den visulle redigereren sørger også for at malene forblir responsive.
Ved å benytte de responsive malene som leveres med nettbutikken fra NettXpress, vil Google markere butikken som mobilvennlig og rangeren den høyere for kunder som søker via en smarttelefoner.
Mobil nettbutikk med Twigmo
De responsive malene bruker de samme stilene og skriptene på alle enhetene. Takket være denne allsidigheten, er responsive maler praktisk å bruke på alle enheter.
Men det er en bakdel: Å åpne nettbutikksiden fra en smarttelefon bruker nesten like mye båndbredde som å åpne siden fra en stasjonær datamaskin. Det er ikke et nødvendigvis et problem med mindre kunden bruker en treg internett-tilkobling.
Løsningen er: Twigmo, som er designet spesielt for mobile enheter. Den bruker mindre båndbredde enn responsive maler og bruker mesteparten av det bare ved første besøket. Etter det første besøket, oppdateres sidene ved hjelp av AJAX-teknologi. Nettbutikken lastes dermed raskere enn ved bruk av responsive maler.
Twigmo tilbyr sine egne maler som fungerer uavhengig av de innebygde responsive malene. Det betyr at du kan bruke en mal for stasjonære datamaskiner og en annen Twigmo-mal for smarttelefoner samtidig.

Comments

No posts found

Write a review