Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Design din egen nettbutikk

03.10.2014
av

Nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXPress er utstyrt med noen veldig nyttige designverktøy, som gjør at du kan tilpasse nettbutikken din helt etter dine egne ønsker. I adminpanelet har du to nyttige verktøy hvor du kan gjøre designendringer med noen få tastetrykk. Du trenger altså ikke å redigere kode i css for å tilpasse nettbutikkløsningen etter din smak.Mal redigerer

I designmenyen i adminpanelet finner du verktøyet «Visuell redigerer» under menyen «Maler». Her kan du laste opp dine egne logoer, endre farger, fonter og bakgrunner på nettbutikken din. Alt gjøres enkelt og greit med noen tastetrykk.


Layout rediger

I designmenyen i adminpanelet har du også et punkt som heter «Layouter». Her kan du flytte og bytte plass på alle mulige elementer eller bokser i nettbutikken din. Dette verktøyet kan kanskje se litt vanskelig ut til å begynne med, men når du ser hvordan det fungerer er det superenkelt.
Øverst på siden er det noen faner. F.eks. Homepage, Products og categories. Hvis du ønsker å redigere forsiden av nettbutikken din så klikker du på Homepage.

Alle sidene består av tre elementer. En Container, et rutenett og blokker. I containeren kan du plassere rutenett, hvis du vil at rutenettet skal dekke hele siden velger du en bredde på 16. Vil du at containeren skal dekke halve siden, setter du breden til 8 og velger om den skal sentreres til f.eks. høyre eller venstre. Til slutt trenger rutenettet innhold for at det skal bli synlig på siden din. Da bruker du blokker som plasseres i rutenettet.
En blokk kan inneholde hva som helst. F.eks. ren html-kode, bilder, annonser, produkter, søkefelt, menyer o.s.v.

Det geniale med disse blokkene er at de kan flyttes rundt i layouten med drag & drop. Du kan altså på noen få sekunder f.eks. flytte menyene dine fra høyre til venstre side av layouten.


Containere: Totalt 4 containere som rammer inn innholdet på siden din: Topppanel, header (topptekst), innhold og footer.
Rutenett: Hjelper deg å plassere blokker nøyaktig der du ønsker dem.
Blokker: Innholdsbokser som kan inneholde akkurat hva du vil. Blokkene er det eneste som er synlig på nettsiden din. Rutenett er ikke synlige.


Se på videoen under for å lære mer om hvordan layout redigereren fungerer:

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale