Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Fem gode grunner til å velge Self-Hosted nettbutikkløsning framfor SaaS

25.06.2015
av Preben Jensen

Når du skal velge deg for en ny nettbutikkløsning er det endel viktige valg du må foreta deg, og et av de viktigste er hvor nettbutikkløsningen skal lagres? Skal den ligge i skyen eller på ditt egen webhotell? Skyen er egentlig et litt dårlig begrep. Nettbutikken vil fortsatt ligge på en vanlig server om du velger denne løsningen - du vil bare ikke ha tilgang til denne serveren. Velger du å drifte nettbutikken på ditt eget webhotell vil du alltid ha full tilgang til filene. Her er fem grunner til hvorfor du bør velge eget webhotell fremfor SaaS (lagring i skyen):

Større prosjekter trenger mer kontroll

Jo mer salg, jo mer ansvar. Store nettbutikker med tusenvis av brukere kan ikke risikere å stole på en tredjepartstjeneste. Selv om det kan virke usannsynlig, kan noe skje med tjenesten, og alt av omdømme, kundebaser, og ordrehistorikk kan bli borte. Å være avhengig av andres profesjonalitet kan være et sjansespill.

Større prosjekter trenger mer kontroll

Sikkerhet

De mest populære sky-løsningene (SaaS) er sikre nok til å hindre datalekkasjer (igjen, du må stole på dem), men tjenestens ansatte har som regel også tilgang til dine data. Selvfølgelig, det er en eksepsjonell sak, men private kommersielle data kan lekke gjennom flere kanalen. De fleste skyløsninger lagres også i andre land enn Norge, og det er ingen garanti for at at landets lover skal beskytte dine data.

Sikkerhet

Du trenger omfattende modifikasjoner

Selv de beste sky-løsningene kan bare tilby deg modifikasjoner begrenset til sin API. Denne begrensningen er selve essensen av SaaS; det kan bare ikke fungere den andre veien. Hvis nettbutikken trenger en tilpasning som er utenfor denne spesielle API-en, er du låst fast.

Modifikasjoner

Integrasjon med tredjepartstjenester

Ofte er ikke en nettbutikk det eneste leddet i en nettbasert bedrift. Det er blogger, nettsteder, tjenester, og offline tjenester som alle er en del av bedriftsnettverket. Hvis du vil ha dem dypt integrert, er det en liten sjanse for at en SaaS API støtter disse tjenestene.

Funksjonene du trenger er alltid med deg

SaaS er et masseprodukt, og de tilbyr kun de funksjonene de fleste brukere trenger. Hvis din bedrift har et spesifikt behov som ikke er veldig populært blant andre brukere, da er du igjen låst fast til en tjeneste som ikke kan spesialtilpasses. Og i et enda verre scenario, kan tjenesten fritt ta bort funksjoner fra produktet hvis de ikke er populære nok. Tenk om den upopulære funksjonen er en vesentlig del av din arbeidsflyt. Du ville ikke ønske å komme i den situasjonen.

Du velger funksjonene i nettbutikken

Med nettbutikken lagret på ditt eget webhotell står du fritt til å bruke alle funksjoner som tilbys i en nettbutikkløsning. Og ønsker du en ny funksjon som ikke allerede er integrert i løsningen, kan du sjekke om den ligger i CS-Cart Marketplace, eller vi kan utvilke den for deg.

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale