Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Huskeliste for å starte nettbutikk

31.08.2013
av Preben Jensen

Går du med en drøm om å starte nettbutikk bør lese denne huskelisten:

Domeneregistrering
Som et norsk firma kan det være lurt og først og fremst henvender seg til det norske eller skandinaviske markedet, og da bør du benytte et norsk domenenavn (www.firmanavn.no). For å kunne registrere et no-domene må man ha et gyldig organisasjonsnummer i enhetsregisteret i Brønnøysundregisteret. Firmanavnet trenger ikke lenger å samsvare med domenenavnet. Velger du et .com-domene er ikke organisasjonsnummer et krav. Vi hjelper deg gjerne med domeneregistrering.

Webhotell
Dersom du ikke skal ha nettbutikken din i skyen, bør du ha et eget webhotell. Vi anbefaler denne løsningen for best mulig kontroll på nettbutikken din. Vi hjelper deg også med å bestille et passende webhotell.

Firmaregistrering
Firmaregistrering i enhetsregisteret eller foretaksregisteret i Brønnøysund er et krav for å kunne få et organisasjonsnummer.

Avtale om betalingstjeneste
Det er vanligvis Nets, PayEx og DIBS som er de mest aktuelle. Ditt firma må være registrert i Brønnøysundregisteret for at avtalen kan inngås. I tillegg må du ha en avtale med en kortinnløser som Teller eller en bank. CS-Cart har allerede integrert betalingstjenesten til DIBS i sin kildekode. Vi har også en egenutviklet modul som fungerer med Nets og i tillegg Klarna, dersom du ønsker det. Vi anbefaler også alle å ha PayPal som en alternativ betalingstjeneste.

Varelager for nettbutikk
Har du en god løsning for eget varelager, eller er de produktene du skal selge av den typen som raskt kan leveres fra leverandørens lager? Husk at kunder på Internett ofte forventer rask varelevering.

Salgsbetingelser for nettbutikk
Ved salg på nettet er du forpliktet til å opplyse om salgsbetingelser, og disse må samsvare med gjeldende lover og regler bl.a. om angrefrist, returrett etc. Forbrukerombudet har utviklet en standard mal du kan tilpasse til din nettbutikk.

Nettbutikkløsning
Vi anbefaler selvsagt CS-Cart, som den beste nettbutikkløsningen for deg som vil starte egen nettbutikk. CS-cart passer til både små og store nettbutikker, og er tilpasset norske forhold. Med CS-Cart fra NettXpress får du også dedikert support, og du slipper faste månedlige utgifter som enkelte andre aktører benytter. Med CS-Cart betaler du kun en gang, og nettbutikken er din for alltid.

Huskeliste for å starte nettbutikk

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale