Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Hvilken betalingsløsning skal jeg velge?

19.08.2015
av Preben Jensen

Når du har bestemt deg for hvilken nettbutikkløsning du vil bruke, må du også ta stilling til hvilke betalingsløsninger du skal tilby i nettbutikken din.

De fleste nettbutikker har mulighet for å ta betalt via betalingskort. For at du skal ha mulighet til å betalt med kort fra nettbutikkløsningen din trenger du en avtale med en betalingstilbyder. De mest kjente betalingstilbyderne i Norge er Nets, DIBS og Klarna. Felles for disse løsningene er at du betaler en oppstartsavgift, en månedsavgift og et gebyr pr transaksjon.

Dersom du bare skal selge i Norge kan Klarna være en god løsning, men Klarna har også klare begrensninger med salg mot f.eks. bedrifter.

  • Vi mener den mest komplette løsningen er DIBS Account. Da har du mulighet til å ta betalt både med betalingskort og også med faktura. Samtidig som du kan ta betalt fra utenlanske kunder og bedrifter.
Er du i oppstartfasen, og usikker på om du vil få særlig omsetning i nettbutikken din finnes det også noen løsninger uten oppstartsavgift og månedsavgift. Eksempler på slike betalingsløsninger er Stripe og PayPal.
Med PayPal og Stripe betaler du ingen faste avgifter, kun en (noe større) avgift pr transaksjon. Alle betalinger skjer på betalingstilbyderens terminaler, så du har ikke noe ansvar for kundens kredittkortinformasjon.
Ulempen med PayPal er at kunden får en veldig tydelig følelse av at de beveger seg bort fra nettsiden din og over til noe helt annet når de skal betale. Det kan være nok til at enkelte trykker «avbryt». Stripe løser dette langt bedre, da kundene ikke forlater nettbutikken.
Vi anbefaler våre kunder å bruke DIBS Account. Da vil de fleste kunder kunne handle hos deg, uavhengig av ståsted.

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale