Installering

Nettbutikken fra NettXpress er enkel å installere. Hvis du følger veiledningen under vil jobben være gjort på ca 10 minutter. Hvis du heller ønsker at vi skal sette opp og installere nettbutikken din for deg, så gjør vi gjerne det, slik at du raskt og enkelt kommer i gang med salg fra din nye nettbutikk.

Før du installerer

Det er et par ting du bør sjekke før du starter installering av programmet:

  • Du må ha et webhotell og et domenenavn. Begge deler kan registreres hos ProISP (se link nederst på siden).
  • Dersom du har webhotell et annet sted enn hos ProISP, sjekk at webserveren din oppfyller minimumskravene.
  • Sjekk at du har tilgang til webhotellet via FTP.
  • Sjekk at du har tilgang til cPanel.
  • Logg deg inn på cPanel og opprett en database fra «MySQL Databases». Video her:
  • Noter ned: database-navn, database-bruker og database-passord. Disse vil du trenge senere.

Installeringen

Last opp den pakkede tar-filen du lastet ned fra NettXpress til nettstedet ditt med et FTP-program. Normalt vil du plassere filen din først i rotstrukturen på serveren din, men den kan også installeres i en mappe eller en undermappe.

Gå tilbake til cPanel og gå inn i «File Manager». Marker tar-filen du lastet opp og trykk «Extract».

Kjør installasjonsprogrammet

Skriv inn riktig adresse i nettleseren din for å kjøre installasjonsskriptet. Hvis du plasserte nettbutikk-filene direkte i web rot, åpne http://www.example.com/install/
Hvis du plasserte CS-Cart filene dine i en mappe som: /shop/, åpne http://www.example.com/shop/install/
Sørg for å erstatte www.example.com som i eksemplene med ditt riktige domenenavn.
Dette vil åpne installasjonsveiviseren som vil lede deg gjennom installasjonen. Det er viktig å fullføre hvert trinn i veiviseren til du ser et skjermbilde som sier at installasjonen er fullført.

Installasjonstrinnene

Steg 1. Lisensavtale
Les gjennom lisensavtalen fra CS-Cart, og klikk i sjekkboksen under teksten i avtalen, for å bekrefte at du er enig med vilkårene i avtalen. Hvis du ikke er enig med avtalen, stopp installasjonen ved å lukke den gjeldende siden i nettleseren.
Hvis det ikke er første gang du har installert CS-Cart til denne katalogen, vil veiviseren be deg om å oppgi autensieringskode for CS-Cart installasjon. Dette er en beskyttelse mot uautorisert tilgang til installasjonsskriptet.

Klikk «Next step» for å fortsette.

installering av CS-Cart

Steg 2. Installering
På dette trinnet, må du oppgi detaljer om databasen du opprettet tidligere i cPanel.

Feltene i dette skjemaet:
▪ MySQL server host – Her vil du normalt bare fylle inn «localhost».
▪ MySQL database name – Navnet på din MySQL database.
▪ MySQL user – Brukernavn for din MySQL brukerkonto.
▪ MySQL password – Passord til din MySQL brukerkonto.

▪ Administrators e-mail – E-post-adressen til nettbutikkens administrator. Dette vil være din e-post-adresse, som du også vil bruke til å logge inn i admin-panelet.
▪ Administrators password - Passordet du vil bruke for å logge inn i adminpanelet. Gjør det litt komplisert.
▪ Main language - Velg hvilket språk du ønsker i butikken din. Dette vil gjelde både forsiden og admin. Normalt vil du velge «Norsk» her.
▪ Install demo data - Hvis du vil kan butikken din settes opp med endel demoprodukter. Dette kan være nyttig hvis du vil se hvordan du skal sette opp produkter og kategorier. Det er enkelt å slette disse i etterkant.
▪ Help us improve CS-Cart – Hvis dette er valgt, vil CS-Cart månedlig sende et øyeblikksbilde av konfigurasjonen av nettbutikken din til utviklingsteamet. Slike øyeblikksbilder inkluderer ingen personlige eller andre sensitive data, men de bare reflekterer nåværende tilstand av butikken: innstillingene og konfigurasjonen osv. Denne informasjonen hjelper utviklingsteamet å lære hvilke funksjoner og alternativer som brukes mest i CS-Cart, og hjelper dem å forbedre programmet for framtidige oppdateringer. Det er frivillig å huke av for denne.

Klikk «Install» for å fortsette.

innstallering av nettbutikk

Til slutt vil du få en bekreftele om at nettbutikken er ferdig installert, og et skjermbilde hvor du skal fylle inn lisensnummeret ditt. Har du betalt for nettbutikken så fyller du inn lisensnummeret her. Dersom du ikke har motatt lisensnummer enda, så huker du av for «test». Du kan fylle inn lisensummer innen 30 dager etter installasjonen. Så snart regningen din er betalt vil du motta et lisensnummer.

Etter installasjon

Når installasjonen er fullført, er det sterkt anbefalt at du tar følgende forholdsregler for å beskytte den gjeldende installasjonen og CS-Cart sin kildekode.
▪ Slett mappen «install».
▪ Slett den pakkede tar-filen du lastet opp tidligere fra serveren din.
▪ Endre tilgangsrettighetene for konfigurasjonsfilen config.local.php som anbefalt nedenfor.
> Chmod 644 config.local.php
Chmod 644 kommandoen gjør filen lesbar og skrivbar for filens eier og gjør den lesbar for alle andre brukere av systemet. Filinnholdet kan ikke sees i en nettleser.