Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Nyheter i versjon 4.2 av nettbutikken CS-Cart

21.02.2014
av Preben Jensen

Nå som versjon 4 av CS-Cart har blitt en funksjonsrik og stabil utgave er det på tide å fokusere på de små men viktige tingene. Og noe av det viktigste for oss som driver nettbutikk er synlighet hos søkemotorene og hvordan man fremstår i f.eks et Google-søk. CS-Cart kommer med noen etterlenktede og nyttige funksjoner i den neste store oppgraderingen av nettbutikkløsningen. Disse godbitene vil gjøre nettbutikken din enda mer brukervennlig og SEO-vennlig.

nyheter i versjon 4.2 av nettbutikkløsningen CS-Cart

Responsiv Design

Det finnes mange maler fra tredjepart som kan brukes for å kjøre CS-Cart i responsiv design, men nå vil CS-Cart også legge med responsiv design i de innebygde malene slik at nettbutikken din ser bra ut på skjermer av alle størrelser.

Google Rich Snippets

Du har sikkert sett de små bitene med tekst under Googles søkeresultat. De kalles "Rich Snippets", og de hjelper brukerne å forstå hva en bestemt nettside handler om og hvorfor det er relevant for ditt søk.

nyheter i versjon 4.2 av nettbutikkløsningen CS-Cart

Hvis du koder nettbutikken din på en bestemt måte, kan Google gå videre og skape et rikt tekstutdrag - en spesiell widget som viser detaljert informasjon fra siden din. For eksempel kan et søk mot en produktside inneholde omtaler og vurderinger.

Bedre SEO navn og regler

Hvis en vare i nettbutikken din har et bestemt SEO-navn, må dette navnet være unikt i hele katalogen og på tvers av alle typer elementer. For eksempel kan du ikke ha to underkategorier med samme SEO navn, selv om de er i forskjellige kategorier, fordi de resulterende nettadresser vil være unike (f.eks minbutikk.no/menn/bukser og minbutikk.no/kvinner/bukser).
Fra og med versjon 4.2 av CS-Cart, vil det være lettere å tillate dupliserte SEO navn, bare hele URL-en må heretter være unik.

301 Status side omadressering

CS-Cart 4.2 vil introdusere en enklere måte å flytte et produkt, kategori, eller en side fra en URL til en annen. Ved å bruke standard 301 HTTP-status, vil nettbutikken være i stand til å sømløst omdirigere en besøkende til den nye plasseringen.
Utfordringene knyttet til canonical URL vil også være en av forbedringene som er fikset i versjon 4.2 av nettbutikkløsningen CS-Cart.

Vi gleder oss til oppdateringen. Det vil sannsynligvis først komme en liten oppgradering av CS-Cart 4.1 før versjon 4.2 slippes til kundene. Vi tipper den er lansert i god tid før påske.