Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

​PayPal eller Stripe? Hvilken betalingsløsning er best for nettbutikken ditt?

13.06.2016
av Preben Jensen

Hvilken betalingsløsning er best for din nettbutikk? Vi tar en titt på PayPal og Stripe. Om du har en nystartet nettbutikk og vil holde kostnadene nede er dette de to billigste betalingsløsningene. Ingen av dem har noen oppstatsavgift og ingen av dem har faste månedlige avgifter. Du trekkes rett og slett en fast prosent og en transaksjonsavift for hvert salg som gjennomføres i nettbutikken din - så om du ikke selger noe, koster det heller ikke noe.

Grunnen til at Stripe og PayPal har blitt så store og populære er først og fremst enkelthet i bruk. Det er meget enkelt å komme i gang med salg på nett med begge løsningene. Du registrerer deg på sidene deres, og på noen få minutter kan du sette opp betalingstjenesten i nettbutikkløsningen din.

Vi skal sammenligne de to på flere faktorer: avgifter, sikkerhet, API mm for å hjelpe deg med å finne ut hvilken betalingsløsning som er best for din nettbutikk.

Hva gjør PayPal og Stripe?

Med PayPal og Stripe kan du motta kortbetalinger på nettet og i mobile applikasjoner. Begge løsningene kan integreres sømløst med din nettbutikk. Begge behandler milliarder av kroner hvert år, og er blant de mest pålitelige løsningene for å akseptere mobil betaling på nett.

Hva er greia med PayPal?

PayPal ble grunnlagt i 1998 av Lukas Nosek, Max Levchin, Peter Thiel og Ken Howery under navnet Confinity. I 2000 fusjonerte Confinity med X.com - Elon Musk sin bankbedrift. Snart ville X.com fokusere utelukkende på PayPal, som genererte stadig mer interesse.

PayPal hadde sin IPO og ble kjøpt opp av ebay for 1,5 milliarder dollar i 2002, og ble raskt ebays standard betalingsløsning. I dag opererer PayPal over hele verden. De har blitt et selvstendig selskap igjen, med utspring fra ebay. PayPal behandlet 228 milliarder dollar i 2014 alene.

Hva med Stripe?

Stripe er endel nyere enn PayPal, de det først grunnlagt i 2010. Grunnleggerne Patrick Collison og John Collison opprettet Stripe som en turn-key løsning for web-utviklere som ønsket å enkelt integrere betaling på sine nettsider. Stripe skiller seg først og fremst fra konkurrentene på hvor lett det er å programmerere ved å bruke den tilgjengelige kildekoden.

Stripe mottok støtte fra Y Combinator i juni 2010, og vokste raskt. I 2014 landet Stripe en viktig avtale med Apple Inc. for å hjelpe Apple Pay igang.

Fordeler med Paypal og Stripe

  • Enkelt å bruke for ikke-programmerere
  • Svært sikkert
  • Kan tilpasses din merkevare

Bakdeler med PayPal og Stripe

  • Kostnader med transaksjonsavgifter
  • Ikke beregnet for fysiske butikker

PayPal eller Stripe? Hvilken betalingsløsning er best for nettbutikken ditt?

Andre nettbetaling løsninger å sjekke ut:

PayPal og Stripe er to største betalingsløsningeme, men det er også mange andre som muligens passer bedre til ditt behov. Har du f.eks. en brukbar omsetning i nettbutikken din, så er det ikke sikkert PayPal og Stripe er de rimeligste løsningene. Andre aktører har lavere transaksjonsavifter enn PayPal og Stripe, så selv om de har faste månedlige avgifter kan det hende det lønner seg å benytte betalingsløsninger som: DIBS Account, QuickPay, Nets og Klarna Checkout.

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale