Follow us on Facebook and Twitter for more news and information about the online shop solution CS-Cart from NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Sett du opp produktalternativer i nettbutikken

19.08.2014
by

Å legge inn produktalternativer i nettbutikken CS-Cart er enkelt. Du kan sette opp så mange alternativer og kombinasjoner du ønsker - f.eks. klesstørrelser eller farger. Alt gjøres enkelt i admindelen av nettbutikken, slik at kundene kan kjøpe akkurat det produktet de trenger.

Start med å åpne et produkt som trenger alternativer i admindelen, og klikk så på fanen: «Alternativer». Så klikker du på knappen: «Legg til alternativ» på høyre side. Her legger du til generell informasjon om produktet. F.eks. «Farge» eller «Størrelse». Det kan også være lurt å legge inn en liten beskrivelse, for å gi kundene best mulig informasjon om produktet.
Nettbutikkløsningen fra NettXpress gir deg mulighet til å vise prosduktalternativer på flere måter, men denne gangen skal vi bruke en rullgardinmeny eller dropdownliste. Husk også at navnet du gir til alternativet er hva kunden ser. Det kan f.eks. være: «iPhone 5C Gul».
Når du klikker på fanen: «Varianter», kan du legge til de ulike alternativene kunden kan velge mellom. Bruk pluss-tegnet til å lage flere linjer. Her skriver du f.eks: iPhone 5C Gul, iPhone 5C Blå, iPhone 5C Grønn o.s.v.
Her kan du også legge til om ett produktalternativ skal koste mer enn de andre. Det er også mulig å legge til vekt til produktalternativene slik at fraktprisene endres ved utsjekking. Ved salg av klær kan f.eks. en jakke i XXL koste mer enn den samme i Small.
Hvis du klikker på «Ekstra»-knappen har du også mulighet til å legge til unike bilder for hvert produktalternativ.
Husk, flotte bilder selger produkter. Folk vil være tilbakeholdne med å kjøpe dine produkter hvis bildene er uskarpe eller hvis de er veldig små. Nettbutikkløsningen vil automatisk endre størrelsen på bilder for miniatyrbilder, så du må sørge for at bildene dine er rene, klare og store. Dette vil stoppe dem fra å bli kornete og se dårlig ut. Vi anbefaler bilder i ca. 600x600 point i 72 dpi, men det er ingen fasit på dette.
Hvis du har flere tilgjengelige alternativer kan du også velge at de vises i en bestemt rekkefølge. For eksempel, hvis du selger en kjole, og du vil at det skal vise '8, 10, 12, 14, 16' o.s.v., må vi regne ut hvor mange produktalternativer du har. Si at vi har fem forskjellige kjolealternativer. Du vil se et felt helt på siden av hvert alternativ du har satt opp. Dette er posisjonsfeltet. Alt du trenger å gjøre er å nummerere alternativene dine f.eks fra 1-5, og de vises da i den rekkefølgen på produktsiden, som kundene ser.
Til slutt, for å publisere dine alternativer, må du trykke på knappen: «Opprett», nederst på siden, og så «Lagre og lukk» på produktsiden.

Comments

No posts found

Write a review