Follow us on Facebook and Twitter for more news and information about the online shop solution CS-Cart from NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Slik bruker du blokker i nettbutikken din

25.08.2014
by

For de fleste nettbutikkløsninger på markedet er det å forandre layout eller bytte posisjon på ulike elementer en ganske komplisert sak, og innebærer ofte å dykke langt inn i kildekoden til programmet. Med Nettbutikken CS-Cart fra NettXpress gjøres dette meget enkelt, ved hjelp av noen smarte innebygde layoutverktøy. Du kan enkelt sette inn f.eks egne bannere hvor du vil, og du har full kontroll over hvordan denne informasjonen vises i butikken din.

Når du logger deg inn i admindelen av nettbutikken din går du til: Design/Layouter - her blir du presentert med en side med mange grå bokser. Disse kalles «Blokker» og «Rutenett», og slik fungerer de:
Blokker
Blokkene er elementene som din nettbutikk er bygget opp av. Disse elementene kan f.eks være «Min konto», «valutaer» og «Søk». Altså de ulike elementene/menyene du finner på butikkforsiden din. Menyene vil variere etter hva du selger og etter hvordan nettbutikken er satt opp. En blokk kan enkelt flyttes rundt til et annet rutenett, hvis du ønsker å endre layouten på nettbutikken din.
Rutenett
Et rutenett hjelper deg å holde orden på dine blokker og den generelle layouten på nettsiden - de lar deg også lage kolonner og seksjoner. Du kan også legge rutenettene inn i hverandre slik at du kan lage mer kompliserte oppsett. En faktor å huske på når du oppretter et rutenett er at en blokk vil normalt ta hele bredden av rutenettet. Hvis f.eks. rutenettet er bare halve størrelsen av nettsiden din, vil ikke blokken bli større enn rutenettet den er plassert i. Full størrelse på et rutenett er alltid 16. Så dersom du ønsker en design på siden med f.eks en smal kolonne på den ene siden og en stor kolonne på den andre siden. Kan du lage et rutenett på 5 og en annen på 11. Dette vil da dekke hele siden, og du kan putte blokker som skal i sidemenyen inn i rutenettet på 5 og hovedinnholdet inn i rutenettet som er satt til 11.
Beholderen
Beholderen er området der både rutenettet og blokkene vil være plassert. Dette vil være grunnlaget for hvordan nettsidene vil bli seende ut. For eksempel, Header, Hovedinnhold og Footer er de grunnleggende beholderne som de fleste nettsteder bruker.
Nå som vi vet hva rutenett, blokker og beholdere er, la oss ta en titt på hvordan du legger dem inn i din nettbutikk fra NettXpress. Vi må alltid begynne med en beholder. For å sette inn en beholder gå til toppen av siden til høyre og klikk på det grå plusssymbolet. Dette bringer fram en popup om å lage en ny beholder. Husk at når du lager en beholder så må dette gjøres i den rekkefølgen du ønsker at de skal vises på nettsiden. Dette er viktig da beholdere ikke kan flyttes i etterkant slik blokker kan. Det samme gjelder for rutenett. Det er også lurt å gi både containere og rutenett et navn slik at det blir enklere å redigere i dem senere.
Så kan vi begynne å legge inn rutenett. Finn beholderen du nettopp har laget og klikk på det grå pluss-symbolet som vises når du ruller over beholderen. Du vil da bli gitt muligheten til å legge til et rutenett. Så vil du bli presentert med en pop-up som ligner på den forrige. Bestem hvor bredt du ønsker at rutenettet skal være, og hvor du vil at det skal være plassert i din beholder. Når du er fornøyd, klikk på «Opprett». Du vil nå se et rutenett i beholderen din.
La oss legge inn vår første blokk: Finn rutenettet som du nettopp har lagt til, langs den lysegrå linjen på bunnen av det er det et pluss-symbol. Når du klikker på denne, vil en pop up vises med tre kolonner, som inneholder en rekke ulike alternativer. Noen av disse alternativene vil kreve at du bruker en bestemt mal for dem, ellers vil de vises som en tom blokk på det aktive nettstedet.
Når du har valgt din blokk kan du nå flytte den rundt om nødvendig. Du kan også deaktivere rutenett, beholdere og blokker. For å gjøre dette, finn et element du ønsker å deaktivere og beveg musen over. Et lite strømsymbol vises på bunnen av blokken, rutenettet eller beholderen. Klikk på denne og elementet vil nå bli deaktivert. Husk at hvis du deaktiverer rutenett og beholdere, vil alle elementer som finnes på innsiden av nettet eller beholderen også bli deaktivert. For å aktivere dem igjen bare klikk på det samme symbolet.
Hvis du ønsker å fjerne et rutenett eller en blokk, beveg musen over den du ønsker å fjerne og klikk på søppelkasse-ikonet i høyre hjørne. Du vil bli spurt om du ønsker å slette blokken eller rutenettet permanent. Trykk OK, og nå vil du se at blokken eller rutenettet er fjernet. Husk at hvis du sletter et rutenett så vil du også fjerne alle blokkene inne i rutenettet. Beholderen er ikke så lett å fjerne for deg så du må sørge for at de er på riktig sted når du plasserer dem.
Alt som er igjen nå er å sjekke at oppsettet ser riktig på forsiden av nettbutikken din og at du er fornøyd med hvordan det ser ut.

Comments

No posts found

Write a review