Follow us on Facebook and Twitter for more news and information about the online shop solution CS-Cart from NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Slik lager du din egen topp navigasjons meny

04.02.2015
by Preben Jensen

Ønsker du å ha noen andre elementer enn bare kategoriene dine i topp navigasjons menyen i nettbutikkløsningen din? Det kan du enkelt fikse ved å opprette en helt ny navigasjons meny. Som standard opprettes automatisk kategorier i toppmenyen, men du kan også legge til linker til andre typer sider i nettbutikken din. Så her kommer en steg for steg guide som viser hvordan du gjør det:

Legg til en ny side

Først oppretter vi en ny side. Gå til: Nettside › Innhold, og klikk på plusstegnet. Velg Legg til side. Gi den et navn og klikk Lagre.

Legg til en ny meny

Gå til: Design › Menyer
Hvis du ikke har laget egne menyer tidligere, vil det bare være en meny som ligger her - menyen Quick links. Men vi skal opprette en helt ny meny, så klikk på pluss-tegnet, skriv inn en tittel for menyen og klikk Lagre.

Legg til elementer i menyen

Nå har vi opprettet en ny meny, men den har foreløpig ikke noe innhold. For å legge til menyelementer beveg markøren din over menynavnet, og du ser en liten meny med et tannhjul. Klikk på denne og velg Administrer elementer, og klikk så på pluss-tegnet.
Det vi skal lage er en meny med et toppelement med en ekstern lenke til en undermeny som linker til den nye siden vi opprettet. Vi velger da Rotmeny og fyller da inn feltene og trykker Lagre.
Så skal vi lage undermenyen som linker til siden vår. Klikk på pluss-tegnet på nytt. Det overordnede feltet blir da navnet på menyen vår og ikke Rotmeny som i det forrige elementet. Det vil gjøre at du får en blameny med ett element under seg som underelement. Du kan legge til så mange underelementer du ønsker.
Det som er viktig er å bestemme hva menyen skal linke til. Det gjør du nederst i popupvinduet, hvor du har valget mellom å f.eks. velge en kategori eller en side. Vi skal linke til siden vi opprettet, så vi klikker på Side, så klikker vi på pluss-tegnet, og finner siden vi opprettet.
Siden dette er en helt ny meny, må vi også linke til de eksisterende kategoriene du har fra før.
Det gjøres på nesten samme måte. Klikk på pluss-tegnet, og velg Rotnivå hvis du vil at den skal være et nytt element i menyen din. Gi menyelementet et navn og klikk på Kategori-boksen nederst på siden for å linke menyen med kategorien. Gjør så dette med alle kategoriene du vil ha synlige.
Du har nå opprettet en meny med både link til sider og til kategorier. Husk at du også kan velge i hvilken rekkefølge de skal vises, ved å bruke tall i posisjonsfeltet. Vi anbefaler deg å nummerere slik: 10, 20, 30 o.s.v. Hvis du senere skal legge til et element som skal mellom to eksisterende elementer kan du gi den f.eks. posisjonen 25 - og dermed slipper du å redigere alle feltene på nytt.

Gjør menyen synlig

Vi har opprettet en meny, men den er fortsatt ikke synlig i nettbutikken vår. Det gjør du på denne måten: Gå til: Design › Layouter, og pass på at du står under fanen Default. Det første vi skal gjøre er å ta bort den eksisterende menyen. Den heter Top menu. Det kan hende du vil ha den tilbake senere, så vi anbefaler ikke å slette den. I stedet kan du bare gjøre den usynlig ved å trykke på det lille ikonet som ser ut som en power-knapp. Da kan du bare klikke på denne knappen en gang til senere for å få tilbake menyen.
Så for å legge til den nye menyen, gjør vi slik: Klikk på pluss-tegnet i containeren under Top Menu, og velg Legg til blokk. Klikk så på fanen: Opprett ny blokk og velg Meny. Gi menyen et navn og klikk så på fanen: Innhold. Her velger du den nye menyen du har opprettet i rullgardinmenyen. Klikk så Lagre.
Det var det. Du kan nå gå til forsiden av nettbutikkløsningen din og se hvordan den nye menyen ser ut.

Comments

No posts found

Write a review