Systemkrav

Webhotell og server

For å kunne starte din egen nettbutikk med nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress trenger du to ting: Et registrert domenenavn og et webhotell. Nettbutikken er utviklet for å passe på de fleste serverkonfigurasjoner og kan innstalleres på vanlige delte servere og også på dedikerte servere. Faktisk er det bare to sentrale ting som ditt webhotell eller server må ha for å kunne kjøre nettbutikken:

PHP versjon 5.3, 5.4, 5.5 eller 5.6 (5.6 er anbefalt for raskest lasting av nettsidene)

MySQL versjon 4.1 eller høyere. (MySQLi eller pdo_mysql bør være støttet)

Dette gjør at nettbutikken fra NettXpress er kompatibel med nesten alle servere som støtter PHP og MySQL. Vi anbefaler imidlertid Apache som er kjent som den mest robuste og stabile serveren på markedet.

Andre krav og anbefalinger omfatter:

  • safe_mod er deaktivert;
  • GD library er installert;
  • cURL support er aktivert. Denne PHP-utvidelsen er nødvendig for å sikre støtte for sikre tilkoblinger og enkelte betalingssystemer, inkludert PayPal, Authorize.Net og Google Checkout, samt sanntids fraktberegner for FedEx, DHL og Bring.
  • file_uploads er aktivert;
  • .htaccess fil (hvis det støttes) skal ha følgende direktiver tillatt: DirectoryIndex, Deny, Allow, Options, Order, AddHandler, RewriteEngine, RewriteBase, RewriteCond and RewriteRule.
Sjekk med din ISP om de støtter disse instillingene. Dette er ganske standard oppsett, så det bør ikke være noe problem.

Velg riktig webhotell

Som du ser, er kravene for webserver-miljø ganske typisk, og det finnes tusenvis av hosting-leverandører (ISP-er) som møter disse kravene, men ikke alle webhotell egner seg for drift av nettbutikk. Vi anbefaler ProISP (se link nederst på siden), som har webhotell skreddersydd for drift av nettbutikk, og servere plassert i Norge.

Domene

Du må også ha registert et domenenavn for nettbutikken din. Dersom du ikke allerede har et domenenavn kan du søke etter ledige domenenavn hos ProISP. Dersom du stort sett skal selge i Norge, anbefaler vi at du velger et .no-domene. Hos ProISP (se link nederst på siden) kan du både registrere domenenavn og bestille webhotell. Prisen er ca 20.- kr. per måned eller 240.- kr. per år.