Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Tips til deg som ønsker å starte nettbutikk

07.03.2014
av Preben Jensen

Nå er det enklere enn noengang å starte sin egen nettbutikk. Her får du noen tips om hva bør du tenke over før du setter i gang.

1. Hold fokus
Det er fort gjort å bli altfor opptatt av design og finurlige tekniske løsninger, og ofte glemmer man formålet, nemlig å selge varene dine. Husk at salg alltid må være hovedfokus.

2. Skaff deg domenenavn og webhotell
Nettadressen til butikken din bør være lett å huske, ukomplisert å taste inn og ikke minst relevant for produktene du skal tilby. Husk også på at det å drive en nettbutikk ikke er det samme som en blogg eller en enkel hjemmeside. Vi anbefaler deg å bruke et webhotell som alt du trenger av ressurser og verktøy for å drifte en nettbutikk. Vi anbefaler proISP.

3. Gode produktbilder
Uansett hva du selger er det viktig med gode produktbilder, og spesielt på nett der kunden ikke har produktet foran seg som i en fysisk butikk. Gode, profesjonelle bilder er derfor en avgjørende investering om du skal lykkes med netthandel. Her er en god guide fra wix.com.

4. Skap tillit
På nett er det viktig å skape en følelse av en trygg og pålitelig handel for kundene dine. Ved å utforme gode kontakt og -om oss sider, og ved å bruke kjente logoer, merkevarer og norske betalingsløsninger kan du øke tilliten til nettbutikken din. Dette er spesielt viktig å tenke på om du har en nettbutikk som ikke er så kjent.

5. Gjør det enkelt å handle
De beste nettbutikkene har kun noen få klikk fra kunden har bestemt seg for å handle til kjøpet er gjennomført. Gjør det så enkelt som mulig å handle og unngå lange og vanskelige skjemaer som må fylles inn.

6. Ha en god forretningsplan
Ha en klar profil på hva du vil, hva ditt konsept er, og hvilke type kunder du er ute etter. Nyetablerte bedrifter som ikke er på nett fra før bør tenke seg grundig om før de begynner med nettbutikk. Det koster tid og penger uten en skikkelig forretningsplan. Det kan også være lurt å ha gjort seg opp noen tanker om et budsjett på forhånd slik at det tidlig kan legges en realistisk plan for nettbutikken.

7. Søkemotoroptimaliser nettsiden din
Et av de store spørsmålene for alle som driver nettbutikk er: Hvordan skal de få kunder til nettbutikken? Sett deg inn i SEO (søkemotoroptimalisering) og forsøk å få linker til siden din fra andre nettsider som har høy score hos Google. Du kan også kjøpe SEO-tjenester eksternt, men dette er en suspekt bransje og ofte kan det gjøre mer skade enn nytte, så vær forsiktig. Det finnes svært få snarveier. Les mer om SEO på sidene til Bring.

8. Bruk fagfolk
En nettbutikk er mer enn en fancy nettside. Skal du lykkes på nett bør du bruke noen som vet hva som skal til. Vi i NettXpress hjelper deg gjerne på vei. Ta kontakt om du har spørsmål om oppsett av nettbutikk.

Tips til deg som ønsker å starte nettbutikk

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale