Følg oss på Facebook og Twitter for flere nyheter og informasjon om nettbutikkløsningen CS-Cart fra NettXpress:

NettXpress Twitter

NettXpress Facebook

Tre moduler for filtre i nettbutikken din

04.05.2016
av Preben Jensen

Å finne det rette produktet er ikke alltid så lett, og i store nettbutikker kan det ta lang tid å bla seg gjennom hundrevis av produkter.

Ved å bruke Produktfiltre hjelper du kundene dine å finne produktene raskere ved at de velger parametere for å vise bare de produktene som passer. I stedet for å bla gjennom hundrevis av produkter, kan du filtrere produktene ned til noen få.

Tre moduler for filtre i nettbutikken din

Nettbutikkløsningen CS-Cart har innebygd funksjon for filtre, som lar kundene enkelt finne produkter etter pris og egenskaper. Dette er flott, men det betyr ikke at de innbygde filtrene passer for alle. Kanskje har din nettbutikk helt spesielle behov for hvordan filtrene skal fungere.

Det går f.eks. ikke an å søke etter produktalternativer som farge eller størrelse, og du kan ikke bruke bilder som filter-varianter. Hvis du har hundre merker, vil alle bli vist i en liste og det kan å ta opp ganske mye plass i sidemenyen.

Vi har derfor plukket ut tre tilleggsmoduler fra CS-Cart Marketplace som er laget av tredjeparts utviklere for å utvide filterfunksjonen med nye søkefunksjoner:

Filter for alternativer

Hvis du selger t-skjorter i forskjellige størrelser, har du sannsynligvis brukt størrelse som et produktalternativ. Siden CS-Cart sine innebygde filtre ikke søker gjennom produktalternativer, må kundene åpne hver t-skjorte-side for å vite om deres størrelse finnes på lager. Det er ikke alltid så praktisk.

Med modulen Option Filters, kan kundene filtrere produktene etter farge, størrelse og andre produktalternativer. Hvis en kunde trenger en hvit t-skjorte i en middels størrelse, kan han eller hun bare velge dette i filtermenyen for å begrense produktlisten. Praktisk!

Tre moduler for filtre i nettbutikken din

Filtrer etter bilder

Med modulen Filter by Images, blir filtrene mer visuelle - og kundene kan filtrere produktutvalget ved å klikke på bilder av farger eller figurer. Det kan noen ganger være bedre å vise rødt i stedet for å skrive rød og vise formen heller enn å beskrive den. Kunder på jakt etter sykler vil kunne se ramme-formen, ikke bare lese at den er rund.

Tre moduler for filtre i nettbutikken din

Selectbox og Dropdown Filtre

Modulen Selectbox/Dropdown Filters gjør filtrene mer kompakte ved å skjule filtervarianter bak en rullegardin-liste. Hvis butikken har 100 merker, vil listen med merker/brands bli ganske lang, og det ser ikke så bra ut designmessig.

Tre moduler for filtre i nettbutikken din

Kundene trenger ikke å se alle merkene. Det de trenger er en rask måte å velge det merket de ønsker å kjøpe. Denne modulen gjør at en liste med f.eks. merker kan legges i en søkbar rullgardinmeny i stedet for i en lang liste.

Tre moduler for filtre i nettbutikken din

Vi håper noen av disse modulene kan hjelpe deg med å forbedre handleopplevelsen for kundene dine.

CS-Cart Marketplace har over 600 moduler. Besøk gjerne nettsiden for å se om du finner moduler som kan gjøre handleopplevelsen bedre for kundene i din nettbutikk.

Kommentarer

Ingen innlegg funnet

Skriv en omtale